MHP'li belediye 'çiğ köfte satıyorlar' dedi, mahkeme gazetecileri haklı buldu

Konya’da ofisleri zabıta tarafından mühürlenen gazeteciler, belediyeye karşı açtıkları davayı kazandı. Belediye, mahkemeye sunduğu gerekçede gazetecilerin 'çiğ köfte satışı' yaptıklarını öne sürdü.

Abone ol

KONYA - Konya’nın Ereğli ilçesinde gazeteciler Özcan Saraç, Umut Yaygır ve Erhan Aydos’un kullandığı medya ofisi, yaklaşık yedi ay önce Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Gazeteciler, belediyeye karşı açtıkları davayı kazandı.

‘MÜHÜRLEME KARARI HUKUKA AYKIRI’

Gazeteciler, mahkemeye sundukları gerekçede MHP’li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’yu eleştirdikleri için ofislerinin kapatıldığını belirtti. Belediye de savunmasında gazetecilerin ruhsat başvurusu olmadan aynı adreste çiğ köfte satışı yaptıklarını ve bu sebeple mühürlediklerini söyledi.

Konya 3. İdare Mahkemesi nihai kararını açıklayarak gazetecilerin haber ajansı faaliyeti yürüttüğünü ve yapılan araştırmada habercilik yaptıklarını, yönetmelik hükümleri uyarınca işyeri açma ve çalışma ruhsatı alma yükümlülüklerinin bulunmadığını, belediye encümen üyeleri tarafından alınan mühürleme kararının hukuka aykırı olduğunu ve bu sebeple yapılan mühürleme işleminin iptal edilmesine karar verdi. (DUVAR)