MHP’li belediyenin ‘Alpaslan Türkeş Parkı’nı satışı Meclis gündeminde

Alparslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen 17 dönümlük arazinin MHP'li Kastamonu Belediyesi tarafından satışı Meclis gündemine taşındı.

Abone ol

ANKARA- MHP’li Kastamonu Belediyesi, Kastamonulular arasında Alpaslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen 17 dönümlük araziyi ikinci ihalenin sonunda 153 milyon 500 bin liraya sattı. CHP’nin tepkisine neden olan arsa satışı Meclis gündemine taşındı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, “26 yıl önce Alparslan Türkeş Botanik Parkı ilan edilen bir yeşil alanın, rant uğruna parça parça yağmalanmasının öyküsü, aslında bildiğiniz bir öyküdür. İstanbul’a yapılan ihanetin Kastamonu’daki tezahürüdür” ifadelerini kullandı. Baltacı’ya yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, gereken makamların açıklama yapacağını söyledi.

‘ORASI KASTAMONU BELEDİYESİ’

 MHP’li Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun, CHP’nin gösterdiği tepki neticesinde ilk ihalenin iptal edildiğini belirten Milletvekili Baltacı, “ikinci ihale ile arsa bu sefer tam 153 milyon 500 bin liraya satıldı. Kastamonu Belediyesine 53 milyon daha fazla gelir sağlandı. 42 gün arayla yapılan iki satış arasında 53 milyon lira gibi büyük bir fark olması arsanın değerinde satılıp satılmadığı konusunda Kastamonu’yu ikna etmedi.” diye konuştu ve şunları söyledi:

“Burası MHP belediyesidir, istediğimiz arsayı, istediğimiz gibi, istediğimiz fiyata, kimseye sormadan satarız.’ İşte geldiğiniz nokta budur. Oysa orası MHP belediyesi değildir. Orası Kastamonu Belediyesidir. Dün başkası yönetiyordu, bugün siz yönetiyorsunuz, yarın biz yöneteceğiz. Biz sizin gibi satarak değil, yaparak yöneteceğiz. En iyisini ben bilirim mantığıyla değil, akıl akıldan üstündür mantığı ile yöneteceğiz. Kapıları kilitleyerek değil, tüm kilitleri açarak yöneteceğiz.”

MHP’Lİ BÜLBÜL: GEREKEN MAKAMLAR AÇIKLAMA YAPACAKTIR

Hasan Baltacı’nın ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ise konudan bilgisi olmadığını belirterek “Milliyetçi Hareket Partisi anlayış itibarıyla ‘yanlış olmaz, yanlış meydana gelmez’ iddiasında değildir ama yanlışın himaye edilmesi noktasında olmaz. Mutlaka bununla alakalı gereken makamlar açıklamayı yapacaktır” dedi ve şöyle devam etti:

“Bugün burada bununla yetinmekte fayda olduğu kanaatindeyim fakat ‘ihanet’ gibi, ‘şehre ihanet’ gibi sözleri, herhangi ortaya çıkmış bir soruşturma, bir rapor, bir karar olmadan bu şekildeki ağır ithamları kabul etmiyoruz.” (DUVAR)