MHP'li Feti Yıldız: Devlet Bahçeli'nin ortak yayın öngörüsü tuttu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Takip etmeyeceğim” dediği İstanbul adaylarının ortak yayınını izleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız “Liderimizin 'Bu programı izlemeye gerek yoktur' öngörüsü tuttu. MHP camiası izlememekle hiç bir şey kaybetmedi” dedi. İstanbul’da farkın açıldığını söyleyen Yıldız’ın tahminine göre seçimi yüzde 1-1.5 puan farkla Binali Yıldırım kazanacak.

Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin izlemeyeceğini söylediği AK Parti ve CHP İstanbul adaylarının katıldığı ortak yayını tek takip eden MHP yöneticisi Feti Yıldız oldu. Programı, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması nedeniyle, bu görevin sorumluluğu ile izlediğini söyleyen Yıldız’a göre, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve program yöneticisi İsmail Küçükkaya kaybetti, “Bu programı izlemeye gerek yok” diyen MHP lideri Bahçeli de "öngörüsü tuttuğu için" kazananlar arasında yer aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta yaptığı yazılı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları AK Partili Binali Yıldırım ile CHP'li Ekrem İmamoğlu’nun ortak canlı yayınını yönetecek olan İsmail Küçükkaya’nın tarafsız, samimi ve yeterli olmadığını söylemiş, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının tartışmasını takip etmeyeceğim” demişti.

Bahçeli’nin bu açıklamasının üzerine MHP yöneticileri ve milletvekillerinden de benzer değerlendirmeler geldi. Ancak programı MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın izlediği sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla ortaya çıktı. Yıldız, “Tartışmanın kaybedenleri İmamoğlu, İsmail Küçükkaya oldu. Tecrübe galebe çaldı. Binali Bey’in İBB Başkanlığı hayırlı olsun. Tartışmaya girmeden kazanan kişi Didem Hanım olmuştur” dedi.

'GÖREVİM DOLAYISIYLA İZLEDİM'

Yıldız, Bahçeli’nin “İzlemeyeceğim” açıklaması doğrultusunda MYK, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinin kesinlikle programı izlemediğini, kendisinin de “hukuk ve seçim işlerinden sorumlu” olması nedeniyle programı takip ettiğini söyledi. Yıldız, “Partimiz aleyhine söylenecek her sözü not etmek ve ona cevap hazırlamak zorundaydım. Bu anlamda görevim dolayısıyla izledim” diye konuştu.

Programın formatını, stüdyo düzenini, zaman kullanımını beğenmediğini söyleyen Yıldız, yayının içeriğiyle ilgili “Faydalı olmadı. Bilinen şeyler tekrar edildi. Çok fazla kanaat değiştirecek bir etki görülmedi. Binali Bey’in Ordu Valisine yönelik sözleri nedeniyle İmamoğlu’nu özüre davet etmesi ve 'Arkadaş çok sık yalan söylüyor' demesi etkiliydi. Diğer adayın ise zaman kullanımı ile ilgili titizlik göstermesi belki önemliydi” dedi.

'İMAMOĞLU VE KÜÇÜKKAYA KAYBETTİ'

Yıldız’a göre programın kaybedenleri “genç, dinamik olarak tanımlanan ama performansı beklenen patlamayı yapamayan” İmamoğlu ve tartışmayı iyi yönetemeyen Küçükkaya oldu. Program önerisini getiren Habertürk spikeri Didem Aslan Yılmaz’ın tartışmaya katılmayarak kazanan olduğunu söyleyen Yıldız, “Liderimizin de 'Bu programı izlemeye gerek yoktur' öngörüsü tuttu. Buna kazanan derseniz kazanandır. MHP camiası izlememekle hiçbir şey kaybetmedi” ifadelerini kullandı.

Yıldız’a göre programın tek güzel yönü ise yayının ardından, birlik ve beraberlik mesajı açısından önem taşıyan aile fotoğrafı çekimi oldu.

'MHP TEŞKİLATI 40 GÜNDÜR İSTANBUL’DA ÇALIŞIYOR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini iptal kararı vermesi durumunda karargahını İstanbul’da kuracağını söylemiş, “Mitili İstanbul’a atacağım” demişti. Bahçeli bu sözlerinin ardından birkaç kez kısa süreli olarak İstanbul’a gitti. Yıldız, Bahçeli’ye bu konuda yöneltilen eleştirilere tepki göstererek şöyle devam etti:

“Biz mitili İstanbul’a attık. MHP teşkilatı 40 gündür İstanbul’da. Genel Başkanın her gün İstanbul’da kalacak hali yok. Genel Başkan gelip İstanbul’da 40 gün kalacağım da demedi. 'MHP mitili atacak' dedi, biz de mitili attık.”

'YILDIRIM 120 BİN OYLA KAZANIR'

MHP yöneticileri, milletvekilleri, 81 il başkanının İstanbul’da çok yoğun bir seçim çalışması yaptığını anlatan Yıldız, STK’ler, dernekler, spor kulüpleri gibi kurumlara her gün 20’ye yakın ziyaret yaptıklarını, ayrıca çok sayıda esnaf ziyareti gerçekleştirdiklerini aktardı.

Yıldız, “Abartısız söylüyorum, İstanbul’daki seçmenin yarısına ulaştık” dedi. Seçim bitene kadar İstanbul’daki çalışmanın devam edeceğini dile getiren Yıldız, sahadaki durum ve seçim tahmininin sorulması üzerine ise şunları söyledi:

“İrade halkın iradesi olacak. Sahada gördüğüm iptal sonrası bir açık vardı ama bu açık kapandı. AK Parti sandığa gitmeyen ve büyükşehirde farklı oy kullanan seçmenine dönük birebir çalışma içinde. Küskün seçmeni ikna etmeye dönük yoğun bir gayret var. Bu seçim benim tahminime göre yüzde 1-1.5 arasında farkla sonuçlanır. Yıldırım lehine 120 bin civarında oy farkı bekliyorum.”