MHP'li Kaya 'Cumhur İttifakı' adayı olmayacak!

Referandumda 'hayır' çalışması yapan ülkücüler 24 Haziran seçimlerinde alacakları tutumu belirlemek için 3 Mayıs'ta toplanıyor. Toplantıda, seçimde alınacak tutumla ilgili bir bildiri çıkması bekleniyor. 

Abone ol

ANKARA - 16 Nisan anayasa referandumunda kendisine destek veren eski ülkü ocakları yöneticileriyle “hayır” çalışması yürüten MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya bu kez erken seçim için harekete geçti.

Referandum sürecindeki tavrın ardından yeni sistemin yürürlüğe gireceği 24 Haziran seçimleriyle ilgili bir tutum alma zamanının geldiğini belirten Kaya, bunun için 3 Mayıs’ta bir toplantı yapacaklarını söyledi. Kaya’nın verdiği bilgiye göre, eski ülkü ocakları başkanları ve yöneticileriyle yapılacak toplantıda, “Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştırıp tek adam rejimine götürecek zihniyete “evet” dememiz mümkün değil” denilecek, nasıl bir tutum alınacağı konuşulacak.

TOPLANTIDAN BİR BİLDİRİ ÇIKMASI BEKLENİYOR

16 Nisan referandumunda siyasi partiler ve adaylar yoktu. Bu nedenle tutum almak çok daha kolay oldu. Ancak 24 Haziran’daki seçimlerde Cumhurbaşkanın adayları ile siyasi partiler arasında yarış yaşanacak. Kaya bu tabloyla ilgili, “Bizim duruşumuz ilkesel, adaylarla ilgili değil. Şahıslar üzerinden değil, prensipler üzerinden hareket edeceğiz” dedi. Toplantının sonunda Kaya ve arkadaşlarının tutumunu yansıtan bir bildiri çıkması bekleniyor.

'MHP YÖNETİCİLERİNİ SEVİNDİRMEYECEĞİZ'

Kaya’ya MHP’den 5 milletvekilinin istifa edeceği yönündeki haberlerden sonra MHP Milletvekili Kadir Koçdemir’in partiden ayrıldığını hatırlattık. Bu iddiaların kaynağı olarak MHP genel merkezini işaret eden Kaya, seçimlerde yaşanabilecek bir oy düşüşü ihtimaline karşı öncesinde alan temizliği yapıldığı iddiasında bulundu. Kaya, “Biz de onları sevindirmeyeceğiz. Buradayız partideyiz” diyerek bir istifanın söz konusu olmayacağını ifade etti.

KAYA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYACAK!

MHP Milletvekili Kaya, partiden istifa etmeyi düşünmediğini söyledi ama “Cumhur ittifakı” ile seçimlere girme kararı alan MHP’den 27. Dönem Milletvekilliği için de adaylık başvurusu yapmayacağını söyledi.