MHP'li vakfın CHP'den aldığı huzurevine yüzde 140 zam

Seçimde MHP’den CHP’ye geçtiği için Etimesgut Belediyesi’nden alınan ve Devlet Bahçeli’nin kurduğu vakfa verilen huzurevinde ücretlere yüzde 140'a varan zam yapıldı.

Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 2011 yılında MHP’ye yakınlığıyla bilinen Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kurulan huzurevi, 31 Mart seçimlerinde belediyenin MHP'den CHP'ye geçmesinin ardından belediye ile olan protokolünü sonlandırdı.

İşletme gideri, personel, güvenlik, gıda, iaşe, elektrik, su, yakıt ve diğer harcamaları ile aboneliklerin belediye tarafından karşılanan huzurevi, belediye protokolünün sonlanmasının ardından ücretlerine zam yaptı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, temmuz ayında başında yeni huzurevi yönetimi yaşlıların ailelerini aramaya başladı. “Huzurevi ücretine zam yapıldı. Kurumumuz konaklayan yakınınız için zamlı ödeme yapmanız gerekiyor” denildi. Huzurevi yönetimi de zam yapıldığı doğrulayarak, “Huzurevi İl Bilge Hatun Vakfı’na devredildikten sonra tek kişilik oda fiyatımız 12 bin 500 TL’den 30 bin TL’ye, iki kişilik odalarımız için aldığımız ücret ise 9 bin 500 TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldı” ifadelerini kullandı.

Böylede tek kişilik odada kalan bir yaşlının aylık ücretine yüzde 140, iki kişilik odada konaklayanların ücretine ise yüzde 110 zam yapılmış oldu. Yakınları huzurevinde kalanlar ise “Koskoca MHP’ni parası mı yok? Zaten ekonomik kriz var ve ekonomik durumumuz iyi olmadığı için yakınlarımız belediyenin huzurevinde kalıyordu. Belediye yönetirken ücretler normal denebilecek bir düzeydi ancak şimdi fahiş zam yaptılar. Seçim yenilgisinin hıncını yakınlarımızdan, yaşlılardan mı çıkıyorlar?” dedi.

(HABER MERKEZİ)