MHP’li Yıldız’dan yeni infaz kanunu çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, tüm ihtiyaçlara cevap verecek kalıcı bir İnfaz Kanunu yapma önerisinde bulundu.

Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Bütçe Kanunu Teklifi’nin 16’ncı maddesi üzerinde konuştu.

Partisinin açıkladığı anayasa değişiklik teklifini hatırlatan Yıldız, “Türkiye, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine uygun, millî ve manevi değerlerden ilham alan, bize özgü yeni bir anayasaya kavuşmalıdır. Bu, milletimize ve gelecek nesillere karşı ertelenemez bir görevimizdir. Türkiye’nin yakaladığı siyasi istikrar, ekonomik tecrübesi, demokrasi tecrübesi, tüm toplum kesimlerinin bu konuya yaklaşımı yeni bir anayasa yapmaya uygundur” dedi.

TBMM İçtüzüğü ve Yüksek Yargı organlarına dair de değişiklik önerilerini paylaşan Yıldız’ın gündeminde İnfaz Kanunu da vardı.

'İNFAZ KANUNU YAMALI BOHÇAYA DÖNDÜ'

Kırk yılın üzerinde ceza avukatlığı yaptığını, kendisine sürekli cezaevlerinden infaz sistemiyle ilgili şikayetler geldiğini anlatan Yıldız, “İnfaz kurumumuz, İnfaz Kanunu’muz yamalı bohçaya dönmüştür; evet, çok değiştirilmiştir. İnfaz hesaplanmasında ve müddetname düzenlenmesinde kıdemli yargıçlar da dâhil olmak üzere zaman zaman hatalı düzenlemeler yapılmaktadır. Tüm ihtiyaçlara cevap verecek kalıcı bir İnfaz Kanunu yapmanın da zamanı gelmiştir” dedi.

'YAŞLI HASTA HÜKÜMLÜLERE FARKLI İNFAZ SİSTEMLERİ…'

Yıldız cezaevlerinde yaşlı, tek başına ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan, hasta olan ve bu durumları doktor raporuyla sabit olan hükümlülere de çeşitli infaz sistemlerinin uygulanması gerektiğini söyledi.

Yıldız, “Bu tamamen insani bir durumdur. Bunun a şahsı, b şahsı, siyasi kimliğinin, kişiliğinin de hiçbir önemi yoktur diyorum” dedi.