Miçotakis, Kral Charles ile görüşecek

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, İngiltere ziyareti kapsamında Kral Charles ile bir araya gelecek. Miçotakis'in ayrıca, İngiltere'den girişimcilerle de görüşmesi bekleniyor.

Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, İngiltere'ye önemli bir resmî ziyaret gerçekleştirecek. Ziyareti çerçevesinde Miçotakis, İngiltere'nin önde gelen girişimcileri ile bir araya gelecek. Miçotakis ayrıca, Kral III. Charles ile de bir araya gelecek. Yunanistan basınının aktardığına göre Miçotakis, babası Helen asıllı olan Kral Charles ile yeni dönemde işbirliğini birçok alanda yoğunlaştırmayı hedefliyor. 

Miçotakis-III. Charles görüşmesinde, iki tarafı alâkadar eden birçok meselenin masaya yatırılması bekleniyor. Buna göre, önümüzdeki süreçte Kral Charles'ın Atina'daki eski Kraliyet Binaları Kompleksi'nin tadilat sürecine dahil olması bekleniyor. 

Kraliçe Elizabeth'in ölümünden önce gerçekleşen görüşmede gündeme getirilen Tatoi mülklerinin ticari gelişimi konusunun, yeniden Yunanistan Başbakanı ve Kral Charles tarafından ele alınması bekleniyor. Yunanistan söz konusu proje için III. Charles'tan uzmanlık desteği talep ediyor. İngiltere Kralı, bu öneriye olumlu yaklaşıyor.

Öte yandan, Atina Borsası ve Morgan Stanley tarafından düzenlenen konferansın ana konuşmacısı olan Miçotakis'in, Yunanistan'ı 'cazip bir yatırım destinasyonu' olarak tanıtması bekleniyor. Londra'da Miçotakis'in Yunanistan'a halihazırda sermaye yatırımı yapmış ya da yapmak isteyen büyük yatırımcılarla temas kurması planlanıyor.

Son olarak, Miçotakis'in London School of Economics'te kapsamlı bir konuşma yapması bekleniyor. Bu konuşmasında Miçotakis gündemdeki bir çok konuya temas edecek. Bu konular arasında Ege ve Doğu Akdeniz meseleleri de yer alıyorlar.