Miçotakis'e mektup: Seks işçileri dikkate alınmıyor, kaderimize terk edildik

Yunanistan'da 40 yıldır seks işçisi olarak çalışan Anna Kouroupou, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e yazdığı mektupta 'seks işçilerinin sorunlarının dikkate alınmadığını' aktardı. Kouroupou, salgın koşullarında seks işçilerinin hükümet yardımı olmadan aç kalacağını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Anna Kouroupou, Yunanistan’da son 40 yılını seks işçisi olarak geçiren trans bir birey. 'Red Umbrella Αthens' isimli kuruluşta insan hakları için mücadele eden Kouroupou, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e yazdığı bir mektupla gündemde.

Kouroupou'nun sosyal medyadan yayınladığı mektup ile Miçotakis’ten korona virüsü salgını nedeniyle Yunanistan’da açlık sınırına gelen seks işçilerinin sorunlarına eğilmesini talep ediyor. Mektubunda devlet yardımı olmaksızın seks işçilerinin çok kötü bir süreçle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunan  Kouroupou "Birkaç saat içerisinde aç kalacağım" ifadelerini kullandı.

'KADERİMİZE TERK EDİLDİK'

Miçotakis’e hitaben yazdığı mektupta seks işçiliğini neden meslek olarak seçtiğini anlatmak zorunda olmadığını belirten Kouroupou, bugüne dek Yunanistan hükümetlerinin seks işçilerinin sorunlarını dikkate almadığını, onları kaderlerine terk ettiği söylüyor. Kouroupou, bu bağlamda dolaylı yoldan iktidar partisinin muhafazakar çizgisine de eleştiriler yöneltiyor.

Devlete hiçbir borcunun olmadığını belirten Kouroupou, korona salgını sonrasında Yunanistan devletinin tüm vatandaşları gibi seks işçileri karşısında da bazı ev ödevlerinin bulunduğu hatırlatmasında bulunuyor. Korona nedeniyle hükümetin almış olduğu tüm önlemlere sadık kaldığını belirten Kouroupou, salgın sonrasında Yunanistan’ın karşı karşıya kaldığı yeni sosyal yıkım nedeniyle oldukça gergin olduğunu belirtiyor.

'BİRKAÇ GÜN SONRA AÇ KALACAĞIM'

Salgın nedeniyle çalışamadığını ancak devletten de yardım alamadığı söyleyen Kouroupou, "Birkaç gün sonra aç kalacağım" dedi. Kouroupou son olarak başbakandan 'büyük yıkım karşısında bir şeyler yapmasını' ve  vatandaşların karşılaştığı zorlukları görmezden gelmemesini talep ediyor.