Midilli Adası'nda mülteci kampında çıkan yangında en az 2 ölü

Midilli Adası'ndaki Moria mülteci kampında çıkan yangında en az iki kişi öldü. Mültecilerin kaldığı konteynerlerde çıkan yangın sonucu polis ile yaşanan kargaşada 17 kişi yaralandı.

Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki kötü şartlarıyla bilinen Moria mülteci kampında çıkan yangında bir kadın ve çocuk öldü, 17 kişi yaralandı. Yetkililerin açıklamalarına göre, mültecilerin kalmak zorunda bırakıldığı konteynerlerden birinde çıkan yangın sonucunda polisle mülteciler arasında kargaşa yaşandı.

3 bin kişi kapasiteli Moria mülteci kampında 12 bin kişi kalıyor.

Midilli Belediye Başkanı Stratis Kitelis, Yunan televizyonlarına yaptığı açıklamada, adadaki durumun çok gergin olduğunu belirterek, "Bu gece zor bir gece olacak" dedi. Kampta yaşanan şiddet olaylarının dışarıya yayılmasından endişe ettiğini anlatan Kitelis, başkent Atina'dan polis desteği istediğini söyledi.

Öte yandan, Yunan basını, Atina'dan iki çevik kuvvet birliğinin C-130 uçaklarıyla Midilli'ye gönderildiğini aktardı. Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Lefteris İkonomu'nun, Yunan Polis Teşkilatı Başkanı ile olayları koordine etmek üzere Midilli'ye hareket ettiği bildirildi. (AA/DIŞ HABERLER)