Migros Esenyurt depo işçileri yüzde 8'lik zamma karşı iş bıraktı: Depoya TOMA girdi

Migros'un Esenyurt'taki deposunda çalışan yaklaşık 400 işçi, dün gece açıklanan yüzde 8'lik zamma karşı iş bıraktı. Dışardan getirilen 80 işçi de kendilerine verilen söz tutulmadığı için iş bıraktı.

Abone ol

DUVAR - Migros'un Esenyurt'taki deposunda çalışan işçiler, dün gece şirketin açıkladığı yüzde 8'lik zammı kabul etmeyeceklerini belirterek iş bıraktı. 400'e yakın işçinin çalıştığı depoda gece açıklanan zammın ardından önce işçilerin yarısı 'uyarı' amaçlı iş bıraktı. Ancak yönetimin kararını değişmediğini gören işçiler, bu sefer toplu olarak iş bıraktı.

'SİVAS VE AĞRI'DAN İŞÇİ GETİRDİLER, ONLAR DA İŞ BIRAKTI'

Dün gece iş bırakan işçilere sabah vardiyasına gelenler de katıldı. İşçilerin iş bırakmasına karşı deponun bahçesine TOMA girdi. Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri (DGD-SEN) Sendikası Genel Başkanı Neslihan Acar, “Dün akşam zam açıklandı. Buna karşı işçilerin yarısı iş bırakarak uyardı. Yönetim ciddiye almadı. Bazılarına yüzde 8 zam yaptı. Bazılarına ise hiç zam yapmadı. Sivas ve Ağrı'daki köylerden işçileri toplayıp getirmişler. Buradaki birliği kırmak istiyorlar. Kamp kurdular buraya. Getirilen işçileri çalışmaya zorladılar. Ancak onlar da iş bıraktı. Bütün vardiyalar şu an deponun içerisinde. Arkadaşlar yüzde 70 zam istiyor. Şu an talepler bu.”

Dışardan getirilen işçilerin de kandırıldığını belirten Acar, işçilerin 25 gündür duş alamadıklarını söyledi: “'Size yer vereceğiz. Faturalarınızı ödeyeceğiz. Yemek vereceğiz' vaatleri vermişler. Ama getirilen işçiler 25 gündür banyo yapamıyorlar. Bu soğukta petekler çalışmıyor. Doğalgaz yok kaldıkları yerde. Saat 22.00'dan sonra kapılar üzerlerine kilitleniyor. Dışarı çıkışları ve temasları yasak. Burada bir bina tutmuşlar, içerisine köylerden getirilen 80 işçiyi doldurmuşlar. Bir odada 15 kişi kalıyor. Bu arkadaşlara verilen sözler tutulmadı ve işçiler içerdeki birliği görünce şimdi yan yana direniyorlar. Müdürün 'siz çalışın' demesine karşın, 'buradaki direnişi kırmayız' deyip direnişe dahil oldular. İşçiler ücretlerde iyileştirme istiyorlar. İşçilerin bir diğer problemlerden biri, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmıyor içerde. Direnişi kırmak için bir ay önce dışardan getirilen arkadaşlar, eğer şirkette yemek yerlerse, aylık 300 lira maaşlarından kesiliyor. Kaldıkları yerlerin paraları da işçilere ödetiliyor.”