Mil-Diyanet Sen’den intihar eden müftü açıklaması: Gözler Diyanet’e çevrildi, ilan ediyoruz…

Mil-Diyanet Sen, hayat tarzı nedeniyle müftülükten atıldıktan sonra intihar eden Mehmet Deniz için Diyanet'e çağrı yaptı. Açıklamada "Hukuk çerçevesinde gereğinin yapılmasını talep ediyoruz" denildi.

Abone ol

DUVAR - Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan beş çocuk babası müftü Mehmet Deniz'in intihar etmesinin ardından Mil-Diyanet Sen açıklama yaparak intihar olayının aydınlatılması çağrısında bulundu.

Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) yaptığı açıklamada, şunlara yer verildi: ‘’Kırkağaç eski müftüsü, Balıkesir İl Vaizi Mehmet Deniz’in müessif intiharından sonra gözler Diyanet’e çevrildi. Merhum Mehmet Deniz hocamız, verilen cezanın iptali ve mahkemenin iade-i itibarından sonra müftü unvanıyla göreve dönmek istemesinin reddedilmesinden sonra intihar ettiği iddia edilmektedir. Dolayısıyla, makamı, mevkii ve unvanı ne olursa olsun, intihar etmesine direkt ya da dolaylı olarak sebep olan kişilerin, Mil-Diyanet-Sen olarak başkanlığımız tarafından araştırılmasını, soruşturulmasını, sonucu ne olursa olsun, hukuk çerçevesinde gereğinin yapılmasını talep ediyor, sürecin her aşamasında takipçisi olacağımızı, yapılacak adli ve idari soruşturmalara taraf olacağımızı ilan ediyoruz.’’