'Millet İttifakı'nda 'tam mutabakat' sağlandı

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin kuracağı “Millet İttifakı”nda “Tam mutabakat sağlandı. Protokolün yarın YSK’ya teslim edilmesi bekleniyor.

Abone ol

ANKARA - CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin kuracağı ittifakta “tam mutabakat” sağlandı. Liderlerin imzaladığı ittifak protokolünün 4 partinin yöneticileri tarafından yarın öğleden sonra YSK’ya sunulması bekleniyor.

Muhalefet partileri arasında kurulacak ittifak çalışmasına son nokta konuldu. Edinilen bilgiye göre 4 partinin oluşturacağı ittifakta “tam mutabakat” sağlandı.

4 partinin kuracağı ittifakın parti genel başkanlarının katılacağı bir programla açıklanması planlanıyordu. Ancak liderlerin yoğun programı nedeniyle bu yapılamadı. Bu nedenle hazırlanan protokol liderler tarafından imzalandıktan sonra 4 partinin genel başkan yardımcıları tarafından YSK’ya sunulacak.

CHP Grup Başkanvekilleri 5 Mayıs Cumartesi günü sabah CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin başvurusunu YSK’ya yapacak. İttifak ile ilgili başvurunun ise öğleden sonra yapılamsı bekleniyor.

MİLLET İTTİFAKI’NDA UZLAŞMA SAĞLANDI

İtitfak için “demokrasi”, “adalet”, “millet” isimlerinin yer aldığı birçok isim gündeme gelmişti. Protokolün teslim edilmesine kısa bir süre kala “Millet İttifakı” isminde de uzlaşma sağlandığı öğrenildi.

19 MAYIS’A KADAR DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR

24 Haziran’da yapılacak seçime ittifak yaparak girecek siyasi partiler için son başvuru tarihi 6 Mayıs olarak açıklandı. Bu tarihten sonra ittifak yapan partilerin verilen protokolde değişiklik yapma veya ittifaktan çekilmek için yaklaşık 2 hafta süreleri bulunuyor. İttifakla ilgili süreç 19 Mayıs 2018 itibariyle kesinleşecek.