Milli Eğitim Bakanı Özer: Türkiye Maarif Vakfı'na 1 milyar TL kaynak aktarıldı

Kanun Hükmünde Kararname ile 2016'da kurulan Türkiye Maarif Vakfı'na 2021'de 1 milyar 77 milyon TL bütçe ayrıldı. Bakan Mahmut Özer, yanıtladığı soru önergesinde salgın bütçesini de açıkladı.

Abone ol

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yurtdışındaki yaklaşık 220 “FETÖ okulu”nu devralıp işleten Türkiye Maarif Vakfı’na 2021 yılı bütçesinden aktarılan kaynağı açıkladı. Bakan Özer, yurtdışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş olan Maarif Vakfı’na 1 milyar 77 milyon TL bütçe ayrıldığını kaydetti.   

‘İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİMDE 113 BİN 918 TEMİZLİK GÖREVLİSİ BULUNMAKTADIR’  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın ‘okullarda korona virüsüne karşı alınan önlemlere ilişkin’ verdiği soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’deki okullarda uygulanan salgın tedbirlerini anlattı.   

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme’ protokolü kapsamında oluşturulan kılavuzun okullara rehberlik ettiğini ifade eden Özer, okullardaki yardımcı personeller hakkında da bilgi verdi.   

MEB’e bağlı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi yardımcı hizmetler sınıfında 27 bin 250 personel olduğuna dikkat çeken Özer, “13 bin 663 sürekli işçi, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında 31 bin 5 işçi, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 42 bin işçi olmak üzere toplam 113 bin 918 temizlik görevlisi bulunmakladır. 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde TYP kapsamında 10 bin temizlik personelinin daha alımı yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.   

OKULLARIN MASKE, DEZENFEKTAN BÜTÇESİ: 719 MİLYON 103 BİN TL 

Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılında 81 il milli eğitim müdürlüğüne maske ve dezenfektan alımı için ödenek gönderildiğine de vurgu yaparak, bu kapsamda ayrılan bütçenin ise 719 milyon 103 bin TL olduğunu aktardı.   

MAARİF VAKFI’NA 2021 KAYNAĞI: 1 MİLYAR 77 MİLYON TL 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP’li Kılıç’ın, MEB tarafından Türkiye Maarif Vakfı’na ne kadar bütçe ayrıldığına ilişkin sorusunu da cevapladı. Özer, 'FETÖ’den alınan yurtdışındaki okulları işleten Maarif Vakfı’na 2021 yılı bütçesinden 1 milyar 77 milyon TL kaynak aktarıldığını söyledi.   

ÇAVUŞOĞLU: MAARİF VAKFIMIZIN 45 OKULU VE EĞİTİM MERKEZİ ŞU ANDA AÇIK 

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bütçe görüşmelerinde verdiği bilgiye göre; Maarif Vakfı ile birlikte 43 ülkede 'FETÖ okullarının' faaliyetleri tamamen ya da kısmen sonlandırıldı. Bu mücadelenin süreceğini de sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, “Maarif Vakfımızın 45 okulu ve eğitim merkezi şu anda açık, faal durumda. Değerli kadınlarımız, hanımefendiler, bunlardan 10 tanesi ise kız okuludur” ifadelerine yer verdi.  

TÜRKİYE MAARİF VAKFI 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2016 yılında 6721 sayılı kanun ile kurulan Türkiye Maarif Vakfı, yurtdışında Türkiye Cumhuriyeti adına Millî Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş. Vakıf, dünya genelinde 104 ülkeyle kurulan resmî temaslar sonucunda 52 ülkede temsilcilik ofisi açmış olup, 67 ülkede eğitim-öğretim faaliyetleri yürütüyor.