Milli Eğitim'in yılbaşı yasağına Almanya'dan tepki

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Almanca eğitim veren liselere gönderdiği talimat ile yılbaşı etkinliklerin yapılmayacağını belirtti. Müdürlüğe göre yılbaşı ağacı süslemek olumsuz davranış.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Almanca eğitim veren okullara gönderdiği talimat ile her yıl yapılan yılbaşı etkinliklerini yasakladı.

Talimatta "Müdürlüğümüze yapılan şikayetlerden anlaşıldığı üzere, mevzuat dışı, ders ve sosyal etkinliklerle alakası olmayani değer yargılarımızdan uzak, bazı kutlamalar için öğrencilerimizin özendirildiği ve öğrencilere yönlendirmeler yapıldığı bilgileri ve şikayetleri gelmektedir." denildi.

'AĞAÇ SÜSLEMEK OLUMSUZ DAVRANIŞ' 

Yılbaşı ağacı ve okulu süslemenin yasaklanması ise öğrencilerin ekonomik durumları ile gerekçelendirildi: "Dönem ve yıl sonu olması nedeniyle dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edecek ya da özendirecek eğlence, şans oyunu, çekiliş ve yılbaşı adı altında öğrencileri ekonomik durumlarına göre farklı algılara sokabilecek (yılbaşı hediyeleşmesi, çam süslemesi, süslemeler vb.), psikolojik olarak öğrencileri farklı şekilde etkileyecek etkinliklerin yapılması ve bir aksaklığa fırsat verilmemesi hususunda gereğini rica ederim."

ALMANYA'DAN TEPKİ 

Yılbaşı etkinliklerinin yasaklanmasına dair Almanya Dışişleri Bakanlığından tepki geldi. Bakanlık, kararı üzücü bir gelişme olarak değerlendirdi ve Türk yetkililerle olay görüşmek istediklerini belirtti.

Bild gazetesinin haberine göre, haftalardır yeni yıl konserine hazırlanan İstanbul Lisesi korosu da konser veremeyecek. (DIŞ HABERLER)