Milli Gazete yazarının oğlunu öldüren zanlı tutuklandı

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın 19 yaşındaki oğlu Muhammet Nur Kasadar'ı öldürmek suçlamasıyla gözaltına alınan Hakan Öztürk, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammet Nur Kasadar'ı iple boğduktan sonra parçalara ayırdığı suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Hakan Öztürk'ün savcılık ifadesi ortaya çıktı. Öztürk ifadesinde, aileden fidyeyi alabilmek için Muhammet Nur Kasadar'ı parçalamadan önce fotoğrafını çektiğini söyledi. 

DHA'nın haberine göre şüpheli Hakan Öztürk ifadesinde ilkokul mezunu olduğunu, en son taksi şoförü olarak çalıştığını ve evli, bir çocuk babası olduğunu söyledi. Mustafa Kasadar'ı ve oğullarını mahalleden tanıdığını, sohbetlerine de katıldığını ifade eden şüpheli, maktulün ağabeyi Ömer Kasadar'a ait olan işyerinde 2,5 yıl kadar kitap toplayıcı ve satın alma müdürü olarak çalıştığını anlattı. Öztürk, mesai ücretlerini vermediklerini öne sürerek "Ama ben de bunu fazla dert etmiyordum, çünkü iş yerini seviyordum. Arkadaşım Enes, yanıma gelerek 'Bunlar seni kullanıyorlar, sana mesai ücreti vermeleri gerekiyor' dedi. Ben de Ömer Kasadar tarafından kullanıldığımı anladım, bir süre sonra işten çıktım. Sonrasında psikolojik zorluklar çekmeye başladım" dedi. 

BERABER FOTOĞRAF ÇEKİLMİŞLER

Muhammet Nur Kasadar ile iş yerinde beraber çalıştıklarını aralarının çok iyi olduğunu ifade eden şüpheli Öztürk, iki hafta önce kedi almak istemesi üzerine Kasadar ile iletişim kurduğunu, sonrasında yemek planı yaptıklarını belirtti. Olay günü Cağaloğlu'nda yemek yedikten sonra evine nargile içmeye gittiklerini söyleyen Öztürk, evde maktulü sevgilisinin aradığını, sevgilisine beraber çekildikleri fotoğrafları attıklarını söyledi. Muhammet Nur Kasadar'ın kendisine aldığı telefonu gösterdiğini, yarı parasını ağabeyi Ömer Kasadar'ın ödediğini söylemesi üzerine "O para vermez" diyerek sinkaflı küfrettiğini belirten Hakan Öztürk, küfür üzerine Kasadar'ın kendisine yumruk attığını, bunun üzerine kendisini kaybederek yumruk attığını anlattı. 

'AKLIMA FİDYE İSTEMEK GELDİ'

Muhammet Nur Kasadar ile boğuşmaya başladıklarını söyleyen Öztürk, "Kırmızı çamaşır ipini boynuna geçirip tüm gücümle 4-5 dakika sıktım. Suratına baktığımda öldüğünü fark ettim. Yarım saat ne yapacağımı düşündüm, cesedi kaldırmam gerektiği aklıma geldi. İzlediğim filmlerden ve dizilerden cesedi bavula koyup kurtuldukları aklıma geldi. Bu işin parasız olmayacağı, ayrıca kira borcum olduğu için fidye istemek aklıma geldi. Cesedi parçalamadan önce ağabeyi Ömer'e mesaj attım. 'Kardeşin elimizde geri almak istiyorsan connected 2m adlı uygulamasından kasadari diye hesap açtığımı, ona yazmamı beklemesini söyledim. Sonra telefonu evin önündeki çöpe attım" diye konuştu.  

'YANIMDA KİMSE YOKTU'

Sonrasında salonda yatılı vaziyetteki Muhammet Nur Kasadar'ı banyoda parçalara ayırdığını anlatan Hakan Öztürk, fidyeyi alabilmek için de parçalamadan önce fotoğrafını çektiğini söyledi. Şüpheli, Ömer Kasadar'dan 40 bin dolar istediğini, kardeşini parçalamadan önceki fotoğrafını gönderdiğini söyledi. Ağabeyini fidye parası için Gazi Mahallesi'ndeki parkın içindeki çöp konteynırına bırakmasını söyleyen şüpheli, burada parayı ararken polis tarafından yakalandığını anlattı. Şüpheli Öztürk, "Yanımda kimse yoktu. Olaydan bir ay önce intihara teşebbüs ettim, tedavi oldum. Bana hap verdiler, bu hapı olay günü de aldım. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım" iddiasında bulundu.