MİLLİ SOL Genel Başkanı Alpay'dan 'genel af' çağrısı

MİLLİ SOL Genel Başkanı Hüseyin Alpay, staj ve çıraklık mağdurlarının sorunlarına da değindiği açıklamasında 'genel af' çağrısında bulundu.

Abone ol

DUVAR - Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, yaptığı açıklamada staj ve çıraklık mağdurlarının sorunlarına değindi. Açıklamasında genel af çağrısı da yapan Alpay, affın Türkiye'ye barış getirebileceğini söyledi. 

Alpay, “Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak kendilerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyenlerin mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir" diye konuştu. 

Staj ve çıraklığın emekliliğe sayılmasını bekleyen tescil mağdurları ve emeklilikte prim gün indirimi bekleyen esnafların verilen sözlerin tutulmasını beklediğini ifade eden Alpay, TBMM yaz tatiline girmeden toplumsal taleplerin yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.

'GENEL AF' ÇAĞRISI YAPTI

Alpay ayrıca, genel af ile birlikte, insan canına kastetmeyen ve yaralamayan herkesin, bir defaya mahsus affedilerek ehliyetlerine kavuşmaları gerektiğinin altını çizerek, “Siyasi tutuklular dahil olmak üzere ilan edilecek genel af ve ölümlü kazalara karışmayanlar için gerçekleştirilecek ehliyet affı Türkiye’ye barışı getirebilir” ifadelerini kullandı. 

MİLLİ SOL Genel Başkanı Alpay, parlamentonun yaşanan ekonomik kriz ve büyük toplumsal beklentilerin ivedilikle gerçekleştirilmesi için çalışmalarına ara vermeden devam etmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.