Milli Yol Partisi’nin ‘zor’ tercihi

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun ilk parti ziyareti Milli Yol'a oldu. Genel Başkan Remzi Çayır’ın adaylığı için çalışmalara başlayan parti “zor” bir tercih yapacak.

Abone ol

ANKARA – Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ilanının ardından ilk siyasi parti ziyareti Milli Yol Partisi’ne oldu. Kılıçdaroğlu ile Milli Yol Genel Başkanı Remzi Çayır arasındaki görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek ortak açıklama yaptı.

Yıllarca Büyük Birlik Partisi’nde (BBP), Cumhur İttifakı içerisinde siyaset yapan Remzi Çayır öncülüğünde 2021 yılında kurulan parti, bu zamana dek herhangi bir ittifak içerisinde yer almadı. Seçim sürecinde Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti gibi çok sayıda siyasi parti ile ittifak görüşmeleri gerçekleştiren Milli Yol'un bu temasları siyasi iş birliğine dönüşmedi.

ÇAYIR’IN ADAYLIĞI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞTI

Daha önce gazetecilerle bir araya gelen Çayır, cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair, “Ülke, ülkücü bir cumhurbaşkanı adayıyla karşılaşacak” ifadelerini kullanmıştı. Edinilen bilgiye göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeden önce Milli Yol Genel Başkanı Çayır’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için partide çalışmalar başladı. Cumhurbaşkanı adaylığında gerekli olan 100 bin imza için kolları sıvayan parti buna ilişkin algoritmalar hazırlayarak süreci ilerletti. İl ve ilçe teşkilatları aracılığıyla imza desteğini sağlamayı hedefleyen partinin üst organları ve il başkanlarıyla da bu konuda çeşitli toplantılar yapıldı.

.


CHP HEYETLERİYLE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır arasındaki görüşme “beklenenden iyi” geçti. Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan cinayetlere ilişkin sohbet eden ikilinin görüşmesinde bir diğer başlık da cumhurbaşkanlığı seçiminde “Kılıçdaroğlu’na verilecek destek” oldu. Bu konuda nihai kararı parti kurmaylarıyla yapacağı görüşmelerin ardından açıklayacak olan Çayır, 18 Mart’ta parti üst organını ve il başkanlarını toplantıya çağırdı.

"Türkiye’nin çok yıprandığını ve partinin bu süreçte üstüne düşen sorumluluğu alacağını" belirten Milli Yol kurmaylarına göre Kılıçdaroğlu’nda “Devlet adamlığı kumaşı” var. Kılıçdaroğlu ile Çayır’ın görüşmesinin önemli olduğunu belirten kurmayların aktarımına göre yapılacak toplantıların ardından Remzi Çayır alacakları tutumu kamuoyuna deklare edecek.

Milli Yol'un oluşturacağı bir heyet ile CHP’nin oluşturacağı bir heyetin önümüzdeki günlerde birkaç toplantı daha yapacağı öğrenilirken partide Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasının sürpriz olmayacağı görüşü hâkim. Öte yandan bu kararın "kolay olmadığını" da belirten kurmaylar Çayır’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleyen partililerin sayısının da oldukça fazla olduğunu ifade etti.

ATA İTTİFAKI’NIN ADAYI OĞAN DA MİLLİ YOL’U ZİYARET EDECEK

Edinilen bilgiye göre Milli Yol'un kapısını çalması beklenen bir diğer cumhurbaşkanı adayı da ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan. Adaylık ilanından önce de Milli Yol ile görüşmeler yapan ATA İttifakı bileşeni partilerin desteklediği Oğan’ın önümüzdeki günlerde Çayır ile bir görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor.