Milor'dan 'yabancı mutfak hayranlığı' açıklaması: Algıda ciddi hata var

Gastronomi yazarı Vedat Milor, kendisine yapılan 'yabancı mutfak' hayranlığı eleştirisine tepki gösterdi. Milor, "Restoranlar arasındaki temel ayırım iyi ve kötü arasında" dedi.

Abone ol

DUVAR - Gastronomi yazarı Vedat Milor, yabancı mutfak hayranı olduğu yönündeki bir eleştiriye tepki gösterdi. Milor, bu konuda yanlış bir algı olduğunu söyledi.

'GERÇEK LEZZET USTALARINI BULABİLMEK İÇİN YILLARCA TÜRKİYE'Yİ GEZDİM'

Twitter'dan bir kullanıcı, Milor'u, "Akşama kadar övüyordun ya İtalya mutfağını, Fransızları. Ne oldu batı hayranlığın..." diye eleştirdi.

Milor ise bu yoruma gerçek lezzet ustalarını bulabilmek için yıllarca Türkiye'yi gezdiğini söyleyerek yanıt verdi. Milor şunları söyledi: "En ücra yerlerdeki gerçek lezzet ustalarını bulmak için senelerce Türkiye’yi dolaştım. Giderek yozlaşan bir sektörde gerçekten özen gösteren ustaların sesi olmak için Lezzet Rehberi adlı bir girişimimiz de oldu. Ne var ki, “Master Chef” Mustafa Bey’i tatmin etmedi bunlar."

Milor şöyle devam etti: "Birçok yazıda ve programda ülkemizdeki yabancı mutfak temsilcilerinin ne kadar zayıf olduğunu dile getirip oraların dolup taşmasını anlamadığımı söylüyorum. Aslında restoranlar arasındaki temel ayırım iyi ve kötü arasında. Sırf İspanyol yemeği yapıyor diye o restoran iyi olmuyor. Yerelde restoran eleştirmeni olan dostlarımın tavsiyeleri ile o ülkelerde çok iyi restoranları keşfetme şansım oluyor. Restoran çok iyi olduğu için de doğal olarak ülkemizde yanlış yapılanlarla karşılaştırıyor insan. İşte o algıyı yaratan bu yorumlar. Ama algıda ciddi hata var: Aslında bu yabancı hayranlığı yanılgısını yaratan şey TV programıma son verilmesi. 70’lerin sonundan beri yurtdışında yaşayan biri olarak TV programı varken çok sık ülkeme geliyordum. Bitince gelişler azaldı. Instagram’daki paylaşımların çoğu yabancı ülkelerdeki şahsi gezilerden." (HABER MERKEZİ)