Milyarder Bloomberg yarıştan çekildi

Demokrat başkan aday adaylarından Michael Bloomberg yarıştan çekildi. Milyarder iş insanı, yarışı önde götüren Joe Biden'e destek vereceğini açıkladı.

Abone ol

DUVAR - ABD'deki Demokrat Parti'nin aday adaylarından milyarder iş insanı Michael Bloomberg, başkanlık seçimi yarışından çekildi. Yarışa sonradan katılan ve seçim kampanyasına yarım milyar dolardan fazla para harcayan eski New York Belediye Başkanı Bloomberg, yarıştan çekildiğini Twitter'dan duyurdu.

Bloomberg, Twitter'daki hesabından "3 ay önce Donald Trump'ı yenmek için başkanlık yarışına katıldım. Bugün yine aynı nedenle yarıştan çekiliyorum. Trump'ı yenmek, en iyi adayın arkasında birleşmekle başlar ve bu kişi de arkadaşım harika bir Amerikalı olan Joe Biden" paylaşımında bulundu.

Michael Bloomberg, 14 eyaletteki ön seçimlerde sadece Amerikan Samoası'nda başarılı olmuştu.

ÖN SEÇİMLERİN GALİBİ JOE BIDEN 

ABD'de Demokrat aday adaylarını karşı karşıya getiren ve "Süper Salı" olarak bilinen 14 eyaletteki ön seçimlerin kazananı, büyük oranda eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden oldu. Biden, Teksas, Virginia, Alabama, Oklahoma, Kuzey Carolina, Arkansas, Minnesota, Tennessee ve Massachusetts eyaletlerinde ön seçimleri kazandı. Vermont Senatörü Bernie Sanders ise şu ana kadar Vermont, Colorado ve Utah eyaletlerinde ipi göğüsleyen taraf oldu. Henüz sonuçları ilan edilmeyen ve delege sayısı bakımından en önemli eyalet olan California'da, Sanders kazanmaya çok yakın dururken, Maine'de ise Biden az farkla önde gözüküyor. (AA)