Mimarlar Alev Şahin’e yapılan saldırıyı kınadı

KHK ile işten çıkarılan Mimar Alev Şahin, 176 gündür devam ettirdiği oturma eylemi sırasında saldırıya uğradı. Saldırı, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı tarafından kınandı.

Abone ol

DUVAR - Mimarlar Odası Ankara Şubesi Düzce’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yaparken KHK ile işten çıkarılan mimar Alev Şahin'in, oturma eyleminin 176'ncı gününde konuşma yaparken saldırıya uğramasını kınadı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kamu çalışanlarının ve akademisyenlerin hukuksuz bir şekilde KHK’larla işlerinden ihraç edilerek 'medeni ölüm'le baş başa bırakılmaları bir hak ihlalidir. Haklarını arayan insanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar ise kabul edilemez bir vicdansızlıktır. Düzce’de hukuksuz bir şekilde ihraç edilmesinden sonra günlerdir sokakta hakkını arayan meslektaşımız mimar Alev Şahin’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bir ülkenin imarını ve yapılarını inşa edecek ve yaratıcılığını topluma hizmet için kullanacak mimarları sokakta hak arama sürecine zorlayan uygulamalar bu ülkeyi yönetenlerin en büyük ayıbıdır” dedi.