Mimarlar çalınan heykelin yenisini yaptırdı

Geçtiğimiz yıl Seğmenler Parkı'ndan çalınan İlhan Koman heykelinin yenisi Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin başlattığı kampanyayla yaptırıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi onaylarsa heykel asıl kaidesine 31 Aralık'ta yerleştirilecek.

Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi Seğmenler Parkı'ndan çalınan İlhan Koman heykelinin yenisini yaptırdı. Heykelin yeniden yaptırılması için başlatılan kampanyada 35 bin 151 lira toplandı. Sanatçıların, çocukların ve mimarların destek verdiği bağış kampanyasının sonunda yeniden yapılan heykele Ankara Büyükşehir Belediyesi onay verirse parktaki yerine 31 Aralık günü yerleştirilecek.

'MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI UYDURMUŞTU'

Yeniden yapılan heykelle ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, heykelin asıl yerine konması talebini Büyükşehir Belediyesi'nin onaylamaması durumunda ilçe belediyeleriyle görüşeceklerini, hiç onay alınmazsa şubenin bahçesine konulacağını söyledi. Heykelin çalınmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden hiçbir açıklama ve inceleme yapmadığını hatırlatan Candan, eski Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda da bulunduklarını hatırlatarak, "Orada bir güvenlik vardı ve heykel Büyükşehir'in koruması altındaydı. Kaybolduktan sonra tüm iddialar inkar edildi. Heykel bulunamadı yani minareyi çalan kılıfına uydurmuştu" dedi.

İZİN VERİLSE DE VERİLMESE DE SEĞMENLER PARKINDA AÇILIŞI YAPILACAK

Çalınan İlhan Koman heykelinin İtalya'dan 30 bin liraya alınan kalıplarla yeniden yapıldığını söyleyen Candan bağış sürecinde destek olan herkese teşekkür etti. Heykelin asıl yerine konulması sürecinin de ilginç olacağını söyleyen Candan şöyle devam etti; "Geçtiğimiz pazartesi Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni Başkanı Mustafa Tuna'dan randevu talep ettik. Hem Gökçek döneminin hasar tespit raporunu sunmak hem de İlhan Koman heykelinin durumu için istediğimiz randevu talebine geri dönüş olmadı. Koman heykeli için Kent Estetiği Daire Başkanlığı'na yazılı olarak talebimizi ilettik. Heykelin asıl yerinin ilk konulduğu yer olduğunu düşünüyoruz. İzin verilse de verilmese de 31 Aralık günü heykelin açılışını Seğmenler Parkı'nda yapacağız."