Mitsuba fabrikasında işçilerin direnişi sürüyor

Gebze Mitsuba Otomotiv’de 9 işçinin atılmasına karşı direnen ve sendikal hakları için mücadele eden işçiler kendilerini fabrikaya kilitledi. Direniş sürerken fabrika önüne polis ekipleri geldi.

Cansu Albayrak (KOCAELİ) - Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Japonya sermayeli Mitsuba Otomotiv’de DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nda örgütlenen işçiler işten atılan arkadaşları ve toplu sözleşme için mücadelelerini sürdürüyor. Toplam 9 işçinin işten atıldığı fabrikada Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 2’nolu şube çoğunluğu sağlayarak örgütlenmişti. Ancak işverenler ve işçiler toplu iş sözleşmesi için halen masaya oturmadı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?