Moda tasarımcısı Bahar Korçan vefat etti

Uzun süredir kanserle mücadele eden moda tasarımcısı Bahar Korçan, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Abone ol

DUVAR - Tarkan, Sezen Aksu, Yonca Evcimik ve Demet Akbağ gibi sanatçıları giydiren moda tasarımcısı Bahar Korçan, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 57 yaşındaki Korçan, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

Korçan'ın ölüm haberinin üzerine müzisyen Tarkan sosyal medya hesabında bir paylaşım yaparak, "Çok özel bir ruhtun. Çok güzel bir kalptin. Nurlar, ışıklar içinde uyu Bahar’ım… Çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. 

Oyuncu Yaprak Özdemiroğlu da sosyal medya hesabından "Bahar Korçan vefat etmiş, mekanı cennet olsun" yazdı. 

BAHAR KORÇAN KİMDİR?

1992’de İstanbul Tekstil ve İhracatçıları Birlikleri'nin düzenlediği yarışmayı kazanarak adını duyuran Bahar Korçan, 1993 yılında Türkiye’nin ilk moda tasarım ofisini açtı. 1999 yılında İstanbul Moda Günleri’nde En İyi Tasarımcı seçildi.

O dönemde Modern Dans Topluluğu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin yanı sıra Tarkan, Sezen Aksu, Yonca Evcimik ve Demet Akbağ gibi sanatçıları giydirdi. Moda Tasarımcıları Derneği'nin başkanlığını yaptı. Daha çok sinema filmlerine ve televizyon dizilerine kostüm tasarımcılığı da yapan Bahar Korçan’a 2016 senesinde yumurtalık kanseri teşhisi konuldu.