Moderna: Aşının koruma süresi en az bir yıl

Biyoteknoloji şirketi Moderna, mRNA teknolojisi kullanarak geliştirdikleri Covid-19 aşısının en az bir yıl boyunca korona virüsüne karşı koruma sağladığını açıkladı. Şirketin medikal direktörü Tal Zaks, "Beklentimiz, aşılamanın bir yıl boyunca yeterli olması yönünde" dedi.

Abone ol

DUVAR - ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna, korona virüsüne karşı geliştirdikleri aşının en az bir yıl boyunca koruma sağladığını duyurdu. mRNA teknolojisinin kullanıldığı Moderna aşısının Covid-19'a karşı sağladığı bağışıklığın bir yıl sürmesi gerektiği belirtildi.

Moderna'nın medikal direktörü Tal Zaks, "Beklentimiz, aşılamanın bir yıl boyunca yeterli olması yönünde" ifadelerini kullandı.

2021'DE 1 MİLYAR DOZ AŞI HEDEFİ

Aşının, pek çok ülkede tespit edilen, virüsün mutasyona uğramış varyantına karşı da etkili olduğu ifade edildi. Bu yıl içerisinde 600 milyon ila 1 milyar doz aşı tedarik etmeyi planlandıklarını söyleyen Moderna CEO’su Stephane Bancel, "2021 yılında 600 milyon doz sağlama yolunda ilerliyoruz" dedi.

Yüzde 94'ten fazla etkinlik oranına sahip olduğu belirlenen Moderna aşısının nakliye sırasında -20 derecede, normal derin dondurucuların sağlayabileceği bir ısıda tutulması gerekiyor. Pfizer/BioNTech aşısı gibi, Moderna aşısının da iki kez yapılması gerekiyor, ikinci doz ilk dozdan 28 gün sonra uygulanıyor. (DIŞ HABERLER)