Modus Operandi'den kent çalışmaları
Modus Operandi: İlişkisel Sosyal Bilimler Dergisi’nin yeni sayısı önümüzdeki günlerde raflarda... Dergide bu sayının dosyası, “Kent Çalışmaları” temasını tartışan yazılardan oluşuyor.
DUVAR - Sosyal bilimler pratiğine disiplinlerarası, ilişkisel ve eleştirel katkı sunmayı hedefleyen Modus Operandi, dördüncü sayısının dosya konusunu “Kent Çalışmaları”na ayırdı.
Şerife Geniş'in editörlüğünde hazırlanan dosyada yedi makaleye ve Michael Goldman’la küresel finans sermayesi ve küresel kent projeleri üzerine yapılan bir söyleşiye de yer verildi.
Sayıda aynı zamanda genel hatları bakımından bizleri “kentte araştırma yapmak” üzerine de düşündürecek iki saha notu ve son dönemde kent araştırmaları üzerine yayımlanmış çalışmaları konu edinen üç kitap incelemesi de bulunuyor.
Modus Operandi 4. sayıda yer alan isimler ve makaleleri şöyle:
Ulaş Bayraktar, Türkiye Kent Siyaseti’nin Post-Politik Halleri: Hizmet Referansiyelinin Projeci Habitusu için Adana’da bir Durak
Tuna Kuyucu, The Paradox of Social Housing in Turkey
Candan Türkkan, Neoliberalizm, Güvencesizlik ve Kent-Gıda İlişkisi
Deniz Ay-Faranak Miraftab, Aktivizmin İcat Edilmiş Alanları: Gezi Parkı ve Vatandaşlığın Performatif Pratikleri
Defne Kadıoğlu Polat, The ‘Ghetto’ as Self-Fulfilling Prophecy? The Spatial Exclusion of Turkish Immigrants in Berlin
Ceren Lordoğlu, Kent Coğrafyasında Kadınların Güvenlik Endişeleri
Egemen Yılgür, Lofçalı Muhacirler Mahallesi: Kentsel Mekânın Yeniden Üretimi Ekseninde Peripatetik Toplumsal Organizasyon Biçimleri