Montella'dan 'Bozkurt' yorumu: Bu ceza Türk gururunu dizginlemez

Milli Takım Teknik Direktörü Montella Euro 2024 çeyrek finali öncesi Merih'e verilen 2 maçlık 'Bozkurt' cezasını yorumladı: Bu cezanın adil olmadığını düşünüyoruz. Çünkü siyasi bir hareket değildi.

Abone ol

DUVAR - Almanya'nın ev sahipliği yaptığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında yarın Hollanda ile karşılaşacak A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezayı adil bulmadığını söyledi.

Montella, maçın oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Merih'in hareketinin 'siyasi olmadığını' savunan Montella, "Bu cezanın adil olmadığını düşünüyoruz. Çünkü siyasi bir hareket değildi. Öyle yorumlandı. Sadece doğru şekilde anlaşılmayan bir hareketti. Bu ceza Türk gururunu dizginlemez. Biz daha da arzulu daha da büyük onurla ve gururla sahaya çıkacağız ve ülkeyi gururlandırmak istiyoruz. Eminim herkes son derece motive olacaktır. Bu taraftar için de geçerli" ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam oyuncularının performansıyla gurur duyduğunu belirterek, "Geçtiğimiz ay içerisinde oynadığımız hazırlık maçlarında çok eleştirildik. Her zaman aklınızdaki 11’i sahaya sürebileceğiniz durumda olmayabiliyorsunuz. O yüzden değişikliklere gitmeniz gerekiyor. Sahaya girdiği takdirde her oyuncu ne yapması gerektiğini biliyor. Hepsi ile gurur duyuyorum. Herkes bugüne kadar çok iyi maçlar çıkarttı. Hoca olarak ben bundan gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Vincenzo Montella, turnuva başında kendi hakkında çok fazla eleştiri yapıldığının hatırlatılması üzerine, "İtalya’dan bunu çok iyi biliyoruz, hocanın rolü her şeyin sorumluluğunu üstlenmektedir. O yüzden eleştiriyi kabul etmek durumundayız. Bazen eleştiri haklı olabilir ve düşünmeye sevk edebilir. Bazen çok adil olmayabilir. Bazen yüzünüzü güldürebilir. Eğer eleştiri kaldıramıyorsanız teknik direktörlük yapamazsınız" değerlendirmesini yaptı.

Milli takım teknik direktörü, yabancı bir basın mensubunun Arda Güler hakkındaki sorusu üzerine, "Çok yetenekli bir oyuncu. Belki sol ayağı benimkinden biraz daha yumuşak. Arda sürekli oynama ihtiyacı olan bir oyuncu. Yıl içerisinde sakatlıklar yaşadı, kendisi için çok kolay bir süreç olmadı, bunu görüyoruz. Ne kadar maç oynarsa o kadar daha iyi performans gösteriyor, aynı maç içerisinde bile. Ümit ediyorum devamlılığını sağlayabilir, çünkü o yeteneği kendisini her yere götürmeye yeterli" ifadelerini kullandı.

(SPOR SERVİSİ)