Müdüre ödül gibi ceza Meclis gündeminde

Silopi'de aday öğretmenlere 18 maddelik emir listesi dağıttıktan sonra hakkında açılan soruşturmanın ardından başka bir okula yine müdür olarak atanan S.S., Meclis gündemine taşındı. HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, "Okul müdürünün üst bir göreve getirilmesi cezasızlık yöntemi değil midir?" diye sordu.

Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Silopi ilçesinde aday öğretmenlere 18 maddelik 'emir' yazısı tebliğ ettikten sonra hakkında soruşturma başlatılan ve soruşturmanın ardından boş bir okula müdür olarak gönderilen okul müdürü Meclis gündemine taşındı. Şırnak HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, "Soruşturma sonucunda ödüllendirilen okul müdürünün korunduğu iddiaları doğru mudur?" diye sordu. Ayrıca Kaçmaz, emir yazısını ortaya çıkartan öğretmene idareciler tarafından söylenilen, 'Kürt olsaydın seni ihraç ederdik' sözlerini de Selçuk'a sordu.

'EMİR LİSTESİ BAKANLIK TALİMATIYLA MI DAĞITILDI?'

Gazete Duvar'ın gündeme taşıdığı 'Okulu kışla gibi yöneten müdüre ödül gibi ceza' haberinin ardından Kaçmaz, durumu Selçuk'a ileterek 5 soru sordu. Söz konusu haberde Şırnak Silopi Kız İmam Hatip Lisesi'nde aday öğretmenlere 18 maddelik 'emir' listesi dağıtan okul müdürü S.S.'yle ilgili Kaçmaz, birçok soru yöneltti. Kaçmaz verdiği soru önergesinde Selçuk'un şu soruları yanıtlamasını istedi:

- Kamu görevlilerinin işledikleri suçlara uygulanan cezai işlemler ilgili Kanunda açıkça belirtilmişken okul müdürünün üst bir göreve getirilmesi cezasızlık yöntemi değil midir?

- Geçtiğimiz aylarda basına yansıyan ve idare tarafından uygulanan mobbing sonucu yaşamına son veren Saadet öğretmen gibi örneklerin yaşanmaması amacıyla Bakanlığınız tarafından ne gibi tedbirler alınmıştır?

- Yönetiminden sorumlu olduğu okulda, Milli Eğitim amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumlu olan müdür ve müdür yardımcılarının aday öğretmenlere dayattıkları emir listesi Bakanlığınız talimatıyla mı dağıtılmıştır?

- Soruşturma sonucunda ödüllendirilen okul müdürünün korunduğu iddiaları doğru mudur?

'KÜRT OLSAYDIN İHRAÇ EDİLİRDİNİN İZAHATI NEDİR?'

Söz konusu olayı duyuran öğretmen de ilçeden kilometrelerce uzaklıktaki bir beldeye sürgün edildi. Sürgün edilen öğretmen, olayın ardından kendisine mobbing uygulandığını ve idarecilerin, 'Eğer sen Kürt olsaydın ihraç edilirdin' gibi tehditlere maruz kaldığını öne sürdü. Kaçmaz bu iddiayı da Selçuk'a şöyle sordu: "Okul idaresi tarafından tebliğ edilen listeyi kamuoyuyla paylaştığı için başka bir okula sürgün edilen öğretmenin idareciler tarafından mobbinge maruz kalmasının ve kendisine, 'Eğer sen Kürt olsaydın ihraç edilirdin' denildiği iddialarının izahatı nedir? Bu iddialara ilişkin herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?" (HABER MERKEZİ)

Okulu kışla gibi yöneten müdüre ödül gibi ceza