Müftüoğlu'ndan 'gargara' tartışmasına tepki: Sözde sağlıkçılar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun Covid-19 hastalığına karşı 'adaçayı ve ebegümeci karışımı ile gargara' önerisi gündem oldu. İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "Ayıptır, yazıktır!" diyerek bilimin küçümsenmemesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

DUVAR - İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, korona virüsüne karşı 'adaçayı ve ebegümeci karışımı' öneren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'na tepki gösterdi. Saraçoğlu'nun bahsi geçen karışımla günde üç kere gargara yapılmasını tavsiye etmesi sonrası konuyu Hürriyet gazetesindeki köşesine taşıyan Müftüoğlu, "Ayıptır, yazıktır! Yapmayın, etmeyin, bilimi bu kadar küçümsemeyin" ifadelerini kullandı.

Korona virüsünü önlediği iddia edilen 'adaçayı ve ebegümeci karışımının kaynatılmasıyla elde edilen gargaranın kullanılması' bir süredir gündemdeki yerini koruyordu. Hürriyet yazarı Prof. Dr. Müftüoğlu da tarihin en büyük ve ciddi sağlık tehditlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuzu belirterek, bu tarz çözümleri "eften püften" olarak niteledi.

Müftüoğlu, "Üstelik tehdit uzadıkça uzuyor, ekonomik ve sosyal boyutlar da kazanıyor. Böyle bir durumda her zaman olduğu gibi, tabirimi hoş görün, 'eften püften' çözümler sunan, bu büyük salgına 'kelle paça, sarımsak-soğan' ile çözüm arayan sözde sağlıkçılar olabiliyor. Bu sözde sağlıkçılara şimdi de yolu herhangi bir tıp fakültesinin önünden bile geçmeyen 'unvanlı' ve 'aklı evvel' bir çakma sağlıkçı daha eklendi. O çakma sağlıkçı, şimdi de bize bu büyük salgını 'adaçayı-ebegümeci otu çayı' içerek savuşturabileceğimizi söylüyor. Ayıptır, yazıktır! Yapmayın, etmeyin, bilimi bu kadar küçümsemeyin! Konumuz, sorunumuz pandemi gibi ciddi ve hayati bir problemdir. Gelin böyle mühim konularda bari topa bir de siz girmeyin" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)