Muğla'da orman yangını: Müdahale sabah saatlerinde de sürüyor

Muğla'da dün 4 ilçesinde orman yangını çıktı. Kavaklıdere ve Köyceğiz'de alevler söndürülürken Ortaca'da kontrol altına alındı. Dalaman'da ise şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler geniş alana yayıldı.

Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde orman yangını çıktı.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla beraber söndürme çalışmaları hem havadan hem de karadan sürüyor.

Kavaklıdere ve Köyceğiz'de alevler söndürülürken Ortaca'nın Okçular mahallesi ile Dalaman'ın Taşbaşı Elcik mahallelerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangınlar şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. 

İhbar üzerine bölgeye arazözler, itfaiye ekipleri ile çok sayıda yangın söndürme işçisi sevk edildi.

Dalaman'da alevler yerleşim yerlerine sıçrarken, Ortaca'ya bağlı Okçular Mahallesi'nde yangının gece saatlerinde kısmen kontrol altına alındığı duyuruldu.

Yangın bölgesinde şiddetli rüzgarın devam ettiğini belirten Dalaman Belediyesi "Özellikle çevre mahallelerde traktörü, su tankeri bulunan vatandaşlarımızın müdahale için Taşbaşı Mahallesi’ne gelmesini rica ediyoruz" çağrısı yaptı.   

BUGÜN BÖLGEDE DÖRDÜNCÜ YANGIN ÇIKTI

Muğla Valisi İdris Akbıyık da alevleri kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi. Bölgede bugün Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman olmak üzere dördüncü yangının çıktığını ifade eden Akbıyık, "En büyük yangın burası (Dalaman). Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yangın, çok geniş bir alanda. Yüksek bir rüzgar var. Bu da maalesef mücadeleyi zorlaştırıyor. Şu ana kadar iki hanede 11 vatandaşımızı tahliye ettik. Eski bir, iki yanan yapı var. Allah'a şükür, can güvenliğiyle ilgili şimdilik bir sıkıntı yok. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Taşbaşı Mahallesi'nde diğer haneleri de tahliye edebiliriz. Yangının durumuna göre hareket edeceğiz" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)