Muhalefetin 'ekonomi masası' ikinci kez toplanıyor

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi temsilcilerinin oluşturduğu ‘ekonomi masası’ ikinci toplantısını yapacak.

Abone ol

ANKARA - Ekonomiyi gündeminde tutan muhalefetin başlattığı ‘ekonomi masası’ görüşmelerinin ikincisi yarın (16 Aralık) TBMM çatısı altında gerçekleştirilecek.

Dört siyasi partinin ekonomi kurmayları, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Demokrat Parti Ekonomik İşler Başkanı Bülent Şahinalp ile Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota’dan oluşan heyet, ekonomi alanında ortaya çıkan kötü tabloya ilişkin yeniden toplanma kararı aldı.

‘FAİZ KARARINDAN ÖNCE TOPLANILACAK’

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararını 16 Aralık Perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında saat 14:00’da açıklaması bekleniyor. Dört siyasi partinin oluşturduğu ekonomi masası ise aynı gün saat 11.00’de Meclis’te bir araya gelecek.

MASA GENİŞLEYECEK Mİ?

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin hukukçu kurmayları bir süredir Meclis çatısı altında 'parlamenter sistem'e ilişkin çalışma yürütmüş ve son aşamaya gelmişti. Ekonomi masasının da altı siyasi partinin katılımıyla oluşan parlamenter sistem masası gibi genişleyip genişlemeyeceği ikinci toplantıda belli olacak.

Periyodik bir çalışma takvimi belirlemeyen ekonomi masasının gündemine döviz kurundaki artış, muhalefet temsilcilerinin çözüm önerileri ve Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi değerlendirmeler olacak.