Muharrem İnce: Bedava kek isteyen Erdoğan'a, bacaları tüten fabrika isteyen bana oy versin

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul'da yaptığı mitinglerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan'a birlikte televizyonda tartışma çağrısı yapan İnce, "Madem ki ekranlarda aleyhime atıp tutuyorsun. Ben diyorum ki istediğin bir kanalda, 81 milyonun karşısında, çık karşıma diyorum" şeklinde konuştu.

Abone ol

DUVAR - Seçim çalışmalarını sürdüren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçmenlere, "Memleketi batırıyorlar, kamyon duvara çarpmak üzere. Bu yorgun adamı değiştirmemiz lazım" çağrısı yaptı.

İstanbul'un Esenyurt ve Bağcılar ilçesinde yoğun bir kalabalığa seslenen İnce, konuşmasında özetle şunları söyledi:

BENİM DERDİM KAVGA DEĞİL, FABRİKA: Sizden bir isteğim var, Erdoğan bana çırak diyor ya, desin önemli değil, zaten o herkesle, dünyayla kavga ediyor. Benim derdim kavga değil, fabrika. Benim derdim AVM'lerde asgari ücrete ezdirilen çocuklar var ya onları adam gibi yaşatmak. Sayın Erdoğan madem ekonomiyi biliyorsun, madem ki ekranlarda aleyhime atıp tutuyorsun. Ben diyorum ki istediğin bir kanalda milletin karşısında 81 milyon karşısında, çık karşıma diyorum.

BEDAVA KEK İSTEYEN ERDOĞAN'A OY VERSİN!: Benim size vaadin bereket fışkıran topraklar, bacaları tüten fabrikalar. Bedava kek yemek isteyenler Erdoğan’a oy versin.

EKONOMİK KRİZ KAPIDA: Emin olun ki bir kriz kapıda. Bunu yeni taze bir kanla aşarız. Bir taze kan güven veren, güçlü bir taze kan ve sağlam bir kadro. Geleceğe umutla bakacağız. Size gülümsemeyeği öğreteceğim yeniden. Size huzur vaat ediyorum, barış vaat ediyorum.

MANŞETLERE KARŞI SAVAŞIYORUM: O manşetleri atıyor ben manşetlere karşı savaşıyorum. Onun yanında medya var benim yanımda milletim var. O artık eskisi gibi değil. Milletin evladı benim, halk çocuğu benim. 81 milyonu seviyorum. Burada diyor ki birisi Esenyurt’u kaybedersek Mekke’yi kaybederiz. Doğrusu şu Esenyurt’u kaybedersek cukkayı kaybederiz. Geç onları geç.

İSRAİL'LE GİZLİ ANLAŞMALAR YAPTINIZ MI?: İsrail ile gizli anlaşma yaptılar mı? İsrail’den tohum almaya devam ediyorlar mı? Meydanlara gelip elinde Kuran nutuk atıyorsunuz. Kimse bize Müslümanlık taslayamaz. Bunlar ayıp şeyler.

ÇOCUKLARINIZA GÜZEL HAYALLER KURDURACAĞIM: Size bir hayalimi daha söyleyeyim. Bir milletvekili arkadaşım, karton toplayan çocuk görmüş. Çocuğa hayalini sormuş, "En büyük hayalin ne" demiş, karton toplayan çocuk  "Abi büyük karton bulmak istiyorum, büyük kartonda çok para var" demiş. Çocuğu görüyor musunuz? Ben size bir şey söyleyeyim mi, ben sizin çocuklarınıza güzel hayaller kurduracağım.

SARAYLI OLMADAN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM: Bazı Cumhurbaşkanı adaylarının vaatleri çok hoşuma gitti. Ben niye düşünemedim diye hayıflandım. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda memleketin yararına olan o projeleri de yapacağım. AK Partililer de kardeşim Ülkücüler de kardeşim. Fakirlikten gelip saraylı olmadan cumhurbaşkanı olmak istiyorum.

'BABAM BENİ NEDEN DOĞAMADAN OKULA YAZDIRMADI?'

Muharrem İnce, daha sonra Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinde miting yaptı.

Küçükçekme'de yaptığı konuşmada  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben 75 öğrencili sınıflarda okuduğum zaman, tek partili dönemdi, yani CHP’nin iktidarda olduğu dönemdi" sözlerini eleştiren İnce, "Tek parti dönemi 1950'de bitti, Erdoğan 1954 doğumlu. Ben de rahmetli babama kızıyorum şimdi, niye acaba ben doğmadan beni ilkokula yazdırmadı diye. Çok garip bir şey, ilkokulu 75 kişilik sınıfta okumuş, üniversiteyi tek kişilik sınıfta okumuş. Çünkü okul arkadaşı yok" dedi.

'SEÇİLİRSEM GENERALLER BENİ ALKIŞLAMAYACAK'

"Yargıyı yeniden yapılandıracağız" diyen İnce, "Benim cumhurbaşkanlığımda, hiçbir yargı üyesi rakiplerimi, Erdoğan'ı eleştiremeyecek, çünkü yargı üyeleri siyaset yapamaz. Benim cumhurbaşkanlığımda generaller beni alkışlamayacak" diye konuştu.

İstanbul'un ilçelerinde yaptığı mitinglerin prova olduğunu söyleyen İnce, "Bugün İstanbul'da prova yapıyorum. Büyük İstanbul buluşmasının provasını... Kaç kişi olacağız, 2 milyon. (5 sesleri üzerine) 5 milyon getirdiniz de ben hayır mı dedim. Bizim köyde bir söz var, 'Az ada tez öde' derler, ben 2'ye razıyım" ifadelerini kullandı.

'BEN GAZETE PATRONLARIYLA KAVGA EDİYORUM'

"Erdoğan kim, ben kimim?" diye soran İnce, şöyle devam etti:

"Erdoğan, beyaz Türk, ben zenci. Erdoğan saraylı ben gariban. Erdoğan gazetelerin manşetlerini atan kişi, ben gazete patronlarıyla kavga eden kişi. Erdoğan Türkiye'yi Washington'dan yöneten kişi ben Ankara'dan. Bir tarafta saraylı var, bir tarafta milletin evladı. Ben ona neden saraylı diyorum? O kilosu 4 bin 500 liralık beyaz çay içiyor. Ankara'da sarayı var, İstanbul'da 5 saray var, bu da yetmedi Marmaris'te yazlık saray yaptırıyor. Seçilirsem o yazlık sarayı kullanmayacağın, engellilere vereceğim." (HABER MERKEZİ)