Muharrem İnce'den Devlet Bahçeli'ye: Hakaret, söylenene haklılık kazandırmaz

Muharrem İnce, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisiyle ilgili sözlerine cevap verdi. "Sayın Bahçeli hakaret, söylenene haklılık kazandırmaz" diyen İnce, yerel seçimleri beka sorunu olarak değerlendirmenin seçim güvenliğini ortadan kaldıracağını belirtti.

Abone ol

DUVAR - CHP'li Muharrem İnce, MHP Genel Devlet Bahçeli'nin açıklamasına yanıt verdi. İnce, "Bir kez daha söylüyorum yerel seçimlerde ortaya çıkacak olası sonuçlara, içinde bulunduğu ittifakın başarısız olması durumuna beka sorunu olacağını söylemek zeka sorunudur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aday tanıtım toplantısındaki konuşmasında Muharrem İnce için, "Cumhurbaşkanı adaylığında yaşadığı şok ve hezimeti atlamadığından ağzından çıkanı kulağı duymayacak bir noktaya savrulmuştur. Aklı epey incelmiş bu zavallıya göre, sadece bir yerel seçimi beka sorunu olarak millete anlatmak olsa olsa zeka sorunuymuş. Vay densiz vay, bekayı zeka sorunu olarak görmek ancak senin gibi mankurtların işidir" demişti.

'BEKA SORUNU DEMEK SEÇİM GÜVENLİĞİNİ YOK EDER'

CHP'li Muharrem İnce, Bahçeli'nin kendisine sözlerine açıklamalarına Twitter hesabından yanıt verdi. "Sayın Bahçeli hakaret, söylenene haklılık kazandırmaz" diyen İnce, yerel seçimlerin ülke için beka sorunu olarak görülmesinin yanlış olduğunu belirtti.

İnce, "Bir yerel seçim her ne kadar ulusal düzeyde sonuçlara yol açsa da sonuçta yerel seçimdir. Kapsamı belediye hizmetleriyle sınırlıdır. Seçimin olası sonuçları üzerinden ülke için beka tehlikesi var demek, seçimi yerel seçim olma gerçekliğinden uzaklaştırır. Böyle bir tavır baştan seçimlerin güvenliği ve güvenirliği için demokratik ortamın yok edilmesi demektir. Demokratik meşruiyetin rafa kaldırılması demektir" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimi beka sorunu olarak nitelendirmesinin "zeka sorunu" olduğunu savunan İnce, "Evet bir kez daha söylüyorum yerel seçimlerde ortaya çıkacak olası sonuçlara, içinde bulunduğu ittifakın başarısız olması durumuna beka sorunu olacağını söylemek zeka sorunudur" dedi.

Muharrem İnce'nin açıklamaları şöyle:

(HABER MERKEZİ)