Muharrem İnce'den Sabah'a: Dibin dibi rezil bir haber

İktidara yakın Sabah gazetesi, Muharrem İnce ile ilgili hayali bir haber yaparak "Kaftancıoğlu'na yönelik 'Sen domuz eti yemeye devam et. Biz Ayasofya'da namaza gideriz' paylaşımı yapacaktı ancak partinin yöneticileri engelledi" diye yazdı. Muharrem İnce "Rezil bir haber" diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - Sabah gazetesi, Muharrem İnce ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki Ayasofya atışması üzerine bir haber yaptı. Habere göre Muharrem İnce, Canan Kaftancıoğlu'nu kastederek ""Sen domuz eti yemeye devam et. Biz Ayasofya'da namaza gideriz" diye bir twit atmayı düşündü. Ancak partinin üst düzey yöneticileri Muharrem İnce'yi engelledi. Yine habere göre Muharrem İnce'nin atmayı düşünüp atmadığı bu mesaj CHP kulislerini de hareketlendirdi.

'DİBİN DİBİ REZİL BİR HABER'

Muharrem İnce, Sabah gazetesindeki habere  tepkisini Twitter hesabından gösterdi:"İktidar medyası niyetimi okumuş, aklımdan geçenleri benim yerime düşünmüş, dibin dibi rezil bir habere imza atmış. Bunun sonu telepati, kahvenin dibi, telve veya papatya falıdır."

NE OLMUŞTU?

Ayasofya'nın ibadete açılması kararının ardından CHP'li Muharrem İnce, davet gelmesi halinde Ayasofya'da namaz kılmaya gidebileceğini söylemişti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazetecilerin "Davet gelirse Ayasofya'ya namaz kılmaya gider misiniz?” sorusuna "Muharrem Bey herkesin yerine gider" diye yanıt vermişti.

İnce de, Kaftancıoğlu'na şu yanıtı vermişti: "Ben bu partinin gençlik kollarından bu yana her kademesinde görev yapmış birisiyim. CHP kültürünü ve parti terbiyesini iyi bilirim. Onun için partimizin il başkanı ile basın önünde tartışmaya girmem. Takdir kamuoyunun ve partililerin vicdanına aittir.”