Muharrem Sarıkaya: Muhalefetin ekonomi kadroları açıklama yapacak

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, altı muhalefet partisinin ekonomi kadrolarının bir araya gelerek çalışmalar yürüteceğini ve kamuoyuna açıklamalar yapacağını yazdı.

Abone ol

DUVAR - Türk Lirası'nın dolar karşısında hızlı yükselişi ve 13 lirayı aşması muhalefeti harekete geçirdi. Altı muhalefet partisinin ekonomi kadrolarının birlikte çalışmalar yürüteceği ve kamuoyuna açıklamalar yapacağı belirtildi. 

Konuyu köşesine taşıyan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, önerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini ifade etti. Sarıkaya, Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti lideri Akşener'e teklif götürdüğünü ve “Ekonomi kadrolarının bir araya gelip ortak bir öneri paketi çıkarmaları” konusunda görüş birliğine varıldığını aktardı.

MUHALEFET BULUŞACAK

Altı partinin hukuk kadrolarının parlamenter sisteme dönüş planları için de buluştuğunu hatırlatan Sarıkaya, "Ekonomi kadrolarının da buluşmasına karar verilmiş. Bu toplantıların sonrasında kamuoyunun karşısına çıkıp, ekonomide yapılması gerekenlere ilişkin görüş açıklamaları karara bağlanmış" diye yazdı.

Muhalefet partilerinin ekonomi kadrolarının güçlü olduğunu ifade eden Sarıkaya, CHP’de, Faik Öztrak, Aykut Erdoğdu; İYİ Parti'de Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Durmuş Yılmaz; Gelecek Partisi'nde İbrahim Mustafa Turhan, Kerim Rota; DEVA’da Birol Aydemir, İbrahim Çanakçı; Saadet Partisi’nde Prof. Dr. Sabri Tekir, Ergun Kaya gibi isimlerin öne çıktığını kaydetti. Sarıkaya'nın yazısından bir bölüm şöyle:

"Bu kadrolardan ittifak veya işbirliği içindeki partilerin ekonomi kurmaylarından kimlerin bir araya geleceği konusunda henüz bir adım atılmamış.
Ancak yakın gelecekte birlikte basına görüntü verip, ekonominin içinde bulunduğu duruma ilişkin açıklama yapmalarının yaratacağı etki iki yönlü olur.
Bir yandan yeni bir alanda işbirliğinin devam ettiğine ilişkin kamuoyu algısı oluşturulurken, diğer yandan da bir başka alanda da birlikte hareket edilebildiğine ilişkin mesaj verir.
Etkili olmamasının da olanağı yok…"