Muhteşem bir manzarada tırmanmaya var mısınız?

Doğa ve tırmanış tutkunları için eşsiz bir deneyim sunan Yediburunlar Kaya Tırmanış Bahçesi'nin ilk festivali Rock’n Rope Fest 2024, 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor.

Abone ol

DUVAR- Rock’n Rope Fest 2024, yeni tırmanış bölgelerini tırmanıcılarla buluşturmak amacıyla 30 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Yediburunlar’da düzenlenecek. Bu festivalde dilediğiniz gibi tırmanabilir, yarışmalara katılabilir, seyirci olarak keyif yapabilir veya Yediburunlar’ın eşsiz manzarasında dinlenebilirsiniz.

Yediburunlar

Yediburunlar Kaya Tırmanış Bahçesi, doğaseverler ve tırmanış tutkunları için eşsiz bir deneyim sunan bir bölge. Ege ve Akdeniz’in muhteşem manzaraları eşliğinde tırmanış yapmanın keyfini çıkarabileceğiniz Yediburunlar’ın yakınından geçen tarihî Likya Yolu’nda da zengin bir kültürel deneyim yaşayabilirsiniz. Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli tırmanıcılar için uygun rotalarıyla her seviyeden sporcuya hitap eden bu tırmanış bahçesi, konaklama ve ulaşım imkânlarıyla da rahat ve keyifli bir tatil geçirme fırsatı sunuyor. Doğanın içinde, tarihle iç içe bir tırmanış deneyimi için Yediburunlar Kaya Tırmanış Bahçesi, unutulmaz anılar biriktirmeniz için sizleri bekliyor.

Yediuyurlar

YEDİBURUNLAR TIRMANIŞ BAHÇESİ

Yediburunlar Kaya Tırmanış Bahçesi, Muğla ilinin Seydikemer ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Deniz seviyesinden 650 metre yükseklikte konumlanan bu tırmanış bahçesi, Yediburunbaşı tepesinin orta noktasında, Ege’nin eşsiz koylarını ve Akdeniz’in sonsuzluğunu kucaklıyor. Bu da size hem tırmanabileceğiniz hem de aynı anda eşsiz manzarasıyla sizi büyüleyecek bir deneyim yaşatacaktır. Sadece manzarası değil, tarihî Likya Yolu’nun tırmanış bahçesinin bir kilometre yakınından geçmesiyle de size birçok duyguyu aynı anda yaşatacaktır. Bu sebeple tırmanış yaparken aynı zamanda tarihî ve kültürel bir yolculuğa da çıkmış olacaksınız.

Yediburunlar Kaya Tırmanış Bahçesi, farklı zorluk seviyelerinde pek çok rota sunuyor. Bu rotaların çeşitliliği, hem yeni başlayan sporcular için hem de bu spora gönül veren deneyimli tırmanıcılar için keyifli ve heyecan verici bir tırmanış deneyimi sunuyor. Tırmanış rotaları, doğanın sunduğu zorluklarla başa çıkmayı öğretirken aynı zamanda tırmanıcıların becerilerini geliştirmelerine ve kendilerini sınamalarına imkân tanıyor.

ROCK’N ROPE FEST 2024 YEDİBURUNLAR

Rock’n Rope Fest 2024, Yediburunlar’daki yeni tırmanış bölgelerini tırmanıcılar ile eğlendirerek buluşturmak amacıyla 30 Ağustos-2 Eylül günleri arasında düzenlenecek. Yediburunlar Tırmanış Bahçesi, Türkiye’deki tırmanış bölgelerinin aksine yaz aylarında da tırmanabileceğiniz ender bölgelerden biridir. Bu festivalde ister tırmanın ister yarışın isterseniz sadece izleyin.

Etkinliğe daha fazla hareket severin katılabilmesi için rotalara ve birbirlerine yakın mesafede otel, çadır ve karavan alanları ayarlandı. Etkinlikler Yediburunlar Lighthose Hotel’de gerçekleşecek. Daha detaylı bilgiye 05365235881 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Karavan veya çadırda üç gecelik konaklama ücreti kişi başı 3.000 lira. Bu fiyata sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dâhil. Ancak kendi imkânlarınızla karavan ve çadırda konaklamak isliyorsanız tırmanış alanına bir kilometre mesafedeki bölgede ücretsiz kalabilirsiniz. Otelde kalmak istiyorsanız da yediburunlar.net internet sitesinden müsait odaların görsellerine ve fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Hangi konaklama tercihini seçerseniz seçin rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

'HERKESİ BEKLİYORUZ'

Gazete Duvar’a açıklamalarda bulunan Yediburunlar Spor Kulübü Kurucu Başkanı Özlem Parçaoğlu, kulüplerinin 2022 yılında yetenekli gençleri desteklemek için spor tırmanış kulübü olarak başladığını belirterek, “Aslında biraz da Türkiye’de spor tırmanışın sınırlı koşullarında olması nedeniyle kendi içinde imkân ve koşul oluşturabilmek için kuruldu.” dedi. Kulüp merkezinin Geyikbayırı olmasının birçok tırmanış sporcusu ile fikir alışverişi yaparak büyümelerini ve gelişmelerini sağladığını ifade eden Parçaoğlu, bu avantajın yanı sıra hiçbir belediye ya da kurumdan destek almamalarının maddi olarak kendilerini kısıtladığını söyledi.

Yediburunlar Spor Kulübü Kurucu Başkanı Özlem Parçaoğlu

Parçaoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Tanınmış ya da popüler bir spor olmadığı için de sponsor bulmak çok zor. Bilinirliğin artması için sık sık etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. Bu sene Nisan ayında, Antalya’daki tırmanış bölgelerinin gelişimine destek olmak için Beycik’te Bolting Antalya ve Yediburunlar Spor Kulübü ortaklaşa Flash Camp festivalini yaptık. Araya pandeminin girmesiyle uzun süredir toplanamayan herkese çok iyi geldi. Ardından Rock’n Rope Fest Yediburunlar Festivali’ni düzenlemeye karar verdik. 30 Ağustos ve 2 Eylül tarihleri arasında tırmanış, eğlence için sabırsızlanıyoruz. Uzun yıllar önce Sevgili Semra Akdeniz’in bulduğu bu bölgede, Metin Yılmaz’ın ilk rota açımı sonrasında Mümin Karabaş, Murat Görken, Yahya Koç ve Johannes Preuss’in açtığı rotalarla bölgemiz zenginleşti. En son bu sene kulübümüz ve rota yapıcıların desteği ile Zorbey Aktuyun, Arda Poslu, Deniz Özişitmez yeni rotalar eklediler. Şu anda 10 sektör ve 42 rotadan oluşan, her seviyede tırmanışçıya olanak sağlayan bir tırmanış bahçemiz var. Sevgili Can Paçacıoğlu’nun da desteği ile festival öncesinde basılacak bir rehber kitabımız olacak. En büyük avantajı ise yaz aylarında öğleden sonra tüm sektörler gölgede kalıyor. Buna bir de eşsiz manzara eklenince tırmanış keyfi artıyor tabii. Yaz aylarında dahi tırmanılabilen bu bahçenin büyüyebilmesi için sponsorlara ve desteğe ihtiyacımız var. Bu festivali yapma nedenlerimizin en başında da bölgeyi tanıtıp gelişmesine destek olmak istememiz. Ve tabii eğlenmek... O yüzden her yaşta her seviyede sporcuyu burada görmek istiyoruz.”

YEDUBURUNLAR’A NASIL ULAŞILIR?

Yediburunlar Kaya Tırmanış Bahçesi, özel araçla Fethiye merkezinden 65 kilometre uzaklıkta ve yaklaşık olarak bir saat, Kalkan tarafından ise 47 kilometre mesafede ve 40 dakika sürüyor. Büyük şehirlerden Dalaman Havaalanı’na ulaşım sağlanabilir ve havaalanından araç kiralama yapılabilir. Bölgeye toplu taşıma ile ulaşmak isteyenler için ise Fethiye’den ve çevre ilçelerden düzenli minibüs seferleri bulunuyor.

Yediburunlar Kaya Tırmanış Bahçesi’ne ulaşmak için Yediburunlar Lighthouse Boutique Hotel’i referans alabilirsiniz. Patika girişi, bu otelden 50 metre geride bulunuyor. Konum olarak Yediburunlar Lighthouse Boutique Hotel & Restaurant, Yediburunlar Mahallesi, Boğaziçi Koyu, 48330 Seydikemer, Muğla adresini kullanabilirsiniz.

FESTİVAL PROGRAMI

30 Ağustos Cuma

Alana Yerleşme ve Kayıt

20.00 - 21.00 / Akşam Yemeği

21.30 / Havuz Başı Film Gösterimi - Parmakkaya, Zorbey Aktuyun

31 Ağustos Cumartesi

Gürgel Özver ile Streching

08.30 - 10.30 / Kahvaltı

Tırmanış ve Serbest Zaman

Yahya Koç ile Başlangıç Seviye Tırmanış Workshop

20.00 - 21.00 / Akşam Yemeği

22.00 / Havuz Başı DJ Parti

1 Eylül Pazar

Gürgel Özver ile Streching

08.30 - 10.30 / Kahvaltı

Tırmanış ve Serbest Zaman

Yahya Koç ile Başlangıç Seviye Tırmanış Workshop

20.00 - 21.00 / Akşam Yemeği

21.30 / Ödüllü Rotalar Hediye Çekilişi

2 Eylül Pazartesi

08.30 - 10.30 / Kahvaltı

12.00 / Alandan Ayrılış

(HABER MERKEZİ)