Mülkiyelilerden ‘İnek Bayramı’ tepkisi: 'Koruyacaksın, bu acizliktir'

Mülkiyeliler Birliği Başkanı, güvenlik önlemi alınamayacağı gerekçesiyle bu yıl iptal edilen İnek Bayramı’na dair konuştu, “’Ben sizi koruyamam’ diye bir şey yok, koruyacaksın, bu acizliktir” dedi.

Abone ol

ANKARA – Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (Mülkiye) tarihi geleneği olan ve geçtiğimiz yıllarda defalarca hedef gösterilen İnek Bayramı bu yıl iptal edildi. 15-16 Haziran tarihinde yapılması planlanan İnek Bayramı’nı düzenleyen Festival Komitesi (Fes-Kom) üniversite yönetiminin “can güvenliklerini sağlayamayacağını” söylemesi üzerine festivali iptal ettiklerini açıkladı.

Daha önceki yıllarda “imam” olarak adlandırılan öğrencilerin okudukları fermanlar gerekçe gösterilerek hapis cezasıyla karşı karşıya kaldığı süreçlerin sonunda gelen iptal öğrenciler tarafından da tepkiyle karşılandı.

‘BEN SİZİ KORUYAMAM DİYE BİR ŞEY YOK’

Öğrencilerle her zaman dayanışma ve diyalog içerisinde olduklarını belirten Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Fuat Şen, festivalin “güvenlik” gerekçe gösterilerek yapılamamasına tepki gösterdi. İnek Bayramı’nda yer alan imam ve ferman gibi figürlerin 85 yıldır sistemle derdinin olmadığını, bayramın asıl amacının bir yılın sonunda hocaları ve kendilerini eleştirmek olduğunu ifade eden Şen, “Bunun da dinle dalga geçme niyeti yok, bunu hem rektörlük hem de dekanlık çok iyi biliyor” diye konuştu.

Mülkiye dekanının kendisiyle aynı dönemde öğrenci olduğunu, geçmiş yıllardaki bayramlara katılıp “elleri patlayana kadar” alkışladığını ifade eden Şen sözlerini şöyle sürdürdü:

“’Biz güvenliği sağlayamıyoruz’ diye bir şey olamaz. Kamunun ve devlet olmanın temel görevi güvenliği sağlamaktır. Üniversite ortamında insanların söyleyeceğini söylemesinin teminatı senin alacağın güvenlik tedbiridir. ‘Ben sizi koruyamam’ diye bir şey yok, koruyacaksın, bu acizliktir. Kendilerini sorgulamaları gerekir.“ (DUVAR)