Mülteci kampına baskın yapan İsrail güçleri 12 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 12 yaşındaki Ghaith'i karnından vurarak öldürdüğünü açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Filistin Sağlık Bakanlığı, bir çocuğun İsrail güçlerinin Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki kampta 12 yaşındaki Filistinli bir çocuğu öldürdüğünü bildiren Bakanlık, sekiz kişinin de yaralandığını kaydetti. Sağlık Bakanlığı, Hatem Ghaith isimli çocuğun karın bölgesinden gerçek mermi ile vurularak hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, aralarında üç çocuğun da olduğu sekiz kişinin yaralandığı saldırı ve baskın sırasında 20 kişi de gözaltına alındı. Anadolu Ajansı'nın görgü tanıklarından aktardığı bilgiye göre, İsrail güçleri, Kalendiya Mülteci Kampı'nda Filistinlilerin evlerine baskın düzenledi. Baskınlar sırasında kampta yaşayan Filistinliler ile İsrail askerleri arasında olaylar çıktı. İsrail askerleri, Filistinlilere gerçek merminin yanı sıra gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı.

EN AZ 45 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı bir açıklamada ise İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine baskınlarını sürdürdüğü kaydedildi. Açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın El Halil, Beytüllahim, Eriha, Cenin, Nablus, Kalkilya ve Doğu Kudüs kentlerine düzenlediği baskınlarda aralarında bir kadın ile eski tutukluların da bulunduğu en az 45 Filistinliyi gözaltına aldığı aktarıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasp eden İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında 742 Filistinli hayatını kaybetti, gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı da 11 bin 100'ü aştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)