Münih Film Festivali iptal edildi

Münih Film Festivali, salgın nedeniyle iptal edildi: Misafirlerin güvenliği en önemli öncelik.

Abone ol

DUVAR - Bu yıl 25 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan, Almanya’da Berlin Film Festivali’nden sonraki en büyük film festivali olan Münih Film Festivali’nin bu yıl korona virüsü nedeniyle gerçekleşmeyeceği duyuruldu.

Korona virüsünün etkisiyle Tribeca ve Toronto gibi büyük film festivalleri dijital platformda seyirciyle buluşacaklarını duyururken, Cannes ve Venedik Film Festivalleri de beklenenden ileri bir tarihte festivallerin gerçekleşeceğini açıklamıştı.

Almanya’nın en önemli 2. film festivali olan Münih Film Festivali ise bu yıl festivali iptal ettiklerini duyurdu. Festival yönetimi etkinliği kısaltma, davetli sayısını kısıtlama, online platformlara geçme veya sonbahara erteleme gibi sayısız olasılığı değerlendirdiklerini belirtirken, dünyanın dört bir yanından film yapımcılarının birbirleriyle buluştuğu ve şu anda Münih izleyicisine bağlı bir festival planlamaya devam etmenin mümkün olmadığı sonucuna vardıklarını açıkladı.

Festival yönetimi, festival çalışanları ve misafirlerinin güvenliğini en önemli öncelik olduğu için bu kararı aldıklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)