Munzur Üniversitesi Rektörü hakkındaki usulsüzlük iddiaları Meclis gündeminde
HDP'li Alican Önlü, Rektör İpek hakkındaki iddiaları Meclis'e taşıdı. Önlü, "Rektör Ubeyde İpek'in hemşericilik yaptığı ve kendi akrabalarını üniversiteye aldırdığı iddiaları doğru mudur?" diye sordu.
DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, Munzur Üniversitesi Ubeyde İpek’le ilgili usulsüzlük iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
Bianet'ten Ruken Tuncel'in haberine göre, 2018 yılında kardeşi Seda İpek Gündüzalp için iki akademik kadro ilanı birden açtırıp kazanmasını sağlayan Rektör İpek, doktora denkliği almayan Şehmus Kurtuluş’u 5 yıldır öğretim üyesi olarak usulsüz şekilde çalıştırdı. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) durumu tespit ettikten son Kurtuluş'un görevinin sonlandırılmasını istedi. Rektör İpek, Kurtuluş’u geçtiğimiz hafta Tunceli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü/Adalet programına öğretim görevlisi olarak atadı.
Önlü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle verdiği önergede, Munzur Üniversitesi’nin daha önce de kadın öğrencilere yönelik taciz olaylarıyla gündeme geldiğini hatırlattı.
'KARDEŞİNE KADRO AÇTI, ŞOFÖRÜNÜ BÖLÜM SEKRETERLİĞİNE ATADI'
“Munzur Üniversitesi, bu kez de usulsüzlükler, liyakatsiz atamalar ve hemşericilikle gündeme gelmektedir” diyen Önlü şöyle devam etti:
“Rektör İpek'in hemşericilik yaparak üniversitenin akademik kadrosunun büyük çoğunluğunu Elazığlılardan oluşturduğu belirtilmektedir.
"2018 yılında kardeşi Seda İpek Gündüzalp için iki ayrı akademik kadro ilanı açtırıp kazanmasını sağladığı, doktora denkliği olmayan Şehmus Kurtuluş’un 5 yıl boyunca usulsüz bir biçimde öğretim üyesi olarak çalışmasını sağladığı, bu durumun YÖK tarafından tespit edilmesi sonucu Şehmus Kurtuluş’u Tunceli Yüksekokulu Hukuk Bölümü/Adalet programına öğretim görevlisi olarak atadığı iddia edilmektedir.
“Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek hakkında basına ve kamuoyuna yansıyan iddialardan bazıları şunlardır; Liyakatsız atamalar yaparak, akraba ve hemşerilerini akademik kadrolara aldırdığı, birçok öğretim görevlisinin kendi alanı dışında çalışmasına izin verdiği,
"Kendisine yakın akademisyenlerin bir çoğunun derse girmeden maaş almalarını sağladığı, 2 yıldır boş kalan İletişim Fakültesi Sekreterliği görevine açık öğretim fakültesi mezunu 10 yıllık makam şoförü Yunus Başarır’ı atadığı belirtilmektedir.”