Munzur Üniversitesi’nde 85 öğrenciden rektörlüğe taciz şikâyeti

Munzur Üniversitesi’nde 85 öğrenci, daha önce tacizden kınama cezası alarak görevine dönen araştırma görevlisi İ.K. hakkında sözlü tacize, hakarete uğradıkları gerekçesiyle şikâyet dilekçesi verdi.

Abone ol

Ardıl Batmaz

DUVAR - Dersim’deki Munzur Üniversitesi’nde 85 öğrenci araştırma görevlisi İ.K. hakkında taciz, hakaret ve mobbing şikayetleriyle 6 Haziran’da üniversiteye dilekçe verdi.

Öğrencileri sözlü olarak taciz ettiği ve sınavlarda öğrencilere hakaret ettiği iddia edilen İ.K. hakkında verilen dilekçe rektörlük tarafından işleme koyularak soruşturma başlatıldı.

‘TACİZ BOYUTUNA VARAN MESAJLAR ATIYOR’

Dilekçelerinde İ.K’yi üniversitede görünce “psikolojilerin bozulduğunu” belirten öğrenciler, İ.K’nin kendilerini sürekli olarak Instagram’dan ekleyip çıkardığı, mesaj yazıp geri çektiği, gece geç saatlerde rahatsız edici ve taciz boyutuna varan mesajlar attığını ifade etti.

‘GÖZETMEN OLDUĞU SINAVLARA KORKU İÇİNDE GİRİYORUZ’

İ.K’nin öğrencileri seneye derslerine girecek olmakla da tehdit ettiği ileri sürülen dilekçede, “Şikâyet edeceğimizi söyleyince ‘Bana hiçbir şey olmaz, benim arkam güçlü. Bana mı inanırlar, size mi?’ gibi söylemlerde bulunuyor. Bu durum psikolojimizi bozduğundan sınavımızın kötü geçmesine sebep oluyor. Onun gözetmen olduğu sınavlara korku içinde giriyoruz. Söz konusu şahsın hiçbir şekilde dersimize girmesini istemiyoruz. Kendisine gereken cezanın verilmesini istiyoruz. Bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını saygılarımızla arz ediyoruz” denildi.

TACİZDEN KINAMA CEZASI ALMIŞTI

Araştırma görevlisi İ.K, aynı bölümden bir öğrenciyi mesajlarla taciz etmiş, öğrencinin durumu üniversite yönetimine şikâyet etmesi üzerine İ.K. hakkında idari soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma aşamasında iki ay üniversiteden uzaklaştırılan İ.K, komisyonun ‘kınama cezası’ vermesinin ardından üniversitedeki görevine geri dönmüştü.