Murat Kurum'dan Vaniköy açıklaması: İBB'ye gerekli uyarı yapılmıştır

Vaniköy'deki kaçak inşaat faaliyetiyle ilgili konuşan Bakan Murat Kurum, "savcılığımıza suç duyurusu işlemleri yürütülmektedir. İBB'ye de gerekli uyarı yapılmıştır" dedi.

Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da katıldığı programda, İstanbul Boğazı'ndaki kaçak yapıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Bakan Kurum, "İstanbul Boğazı sadece orada yaşayanların değil, hepimizin ortak meselesi. Boğazımızın güzelliğinin korunması adına, oradaki tarihi yapıların korunması adına biz de gözümüz gibi bakıyoruz. Üsküdar'da Vaniköy'de öngörünüm bölgesine maalesef, buradaki imara uygun olmayan bir kaçak yapılaşmayla karşı karşıya kaldık. Buna ilişkin İBB sorumluluğuna ait bölgede ekiplerimiz hem İBB'yi yazılı sözlü uyardı hem de inşaatı devam eden yeri durdurarak müdahale etti. Buradaki kaçak yapı inşaatı durdurulmuştur. Gerekli hukuki süreç, savcılığımıza suç duyurusu işlemleri yürütülmektedir. İBB'ye de gerekli uyarı yapılmıştır. Biz de bakanlık olarak süreci anbean takip edeceğiz. Boğazı gözümüz gibi koruyacağız. Burada herhangi bir kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu emanete sahip çıkarak gelecek nesillere de en güzel haliyle aktarmış olacağız. Ekiplerimiz süreci takip etmektedir" dedi.

(ANADOLU AJANSI)