Murat Yetkin: Bahçeli'nin hedefinde Kılıçdaroğlu var ama görmediği bir şey var

Gazeteci Murat Yetkin son yazısında, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için damadı Albayrak'tan bile vazgeçtiğini belirtti ve MHP lideri Bahçeli için "Görmediği bir şey var" diyerek "Erdoğan’ın, Bahçeli’ye tahammülü sınırsız mıdır? Soru budur" diye yazdı.

Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin bugünkü yazısında Erdoğan-Bahçeli arasındaki iletişimi inceledi. "Bahçeli'nin görmediği bir şey var" diyen Yetkin, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı kalmak için herkesi feda edebileceğini belirtirken, "Erdoğan’ın, Bahçeli’ye tahammülü sınırsız mıdır?" sorusunu sordu.

MHP lideri Bahçeli'nin hedefinde CHP lideri Kılıçdaroğlu olduğunu hatırlatan Yetkin, "Bahçeli, Erdoğan'a diyet mi ödetiyor yoksa" ifadesini kullandı. Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Kılıçdaroğlu aleyhine Meclis’te bekleyen başka fezlekeler de var aslında; Cumhurbaşkanına hakaretten, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaretten olanlar dahil.
Bahçeli’nin “acilen” uygulanmasını istediği ise 14 Kasım’da hazırlanan fezleke. Gerekçesi, Kılıçdaroğlu’nun Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın yıllardır devam eden yargılanmalarına tutuklu olarak devam edilmesi. Yani Arınç’ın makamına mal olan aynı gerekçe.
Erdoğan yargı reformu dedikten sonra sadece MHP çevrelerinde değil, ama başta MHP’de ortaya çıkan rahatsızlığın temel nedeni bu. İsteniyor ki, muhalif seslerin teröristlikle, casuslukla suçlanarak hapiste tutulmasına devam edilsin, meydan boş kalsın.
Erdoğan’ın bir dönem en kritik yasa taslaklarını hazırlamış olan eski Başbakanlık Müsteşarı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, Albayrak olayı sonrasında sessizce Beştepe kadrosuna alınmasının nedeni yeni yasa hazırlıkları. Ala daha önce Diyarbakır Valiliği de yapmış Kürt meselesine de hâkim bir isim.
Bahçeli, 24 Kasım konuşmasında “rota değişikliği” söylentilerinden duyduğu rahatsızlığı açıkça ifade etti. Bu süreçte Bahçeli, Erdoğan’a sürekli olarak oturduğu koltuğu kendisine borçlu olduğunu hatırlatma ihtiyacı duyuyor, adeta diyet ödetmek istiyor. Ama dediğimiz gibi görmek istemediği, kendi siyasi hedefi için en yakınlarını silmekten çekinmeyen Erdoğan’ın tahammül sınırı dolarsa kendisinden de vazgeçebileceği."

YAZININ TAMAMI