Murat Yetkin: Ben o gazetecilerden değilim, olanlar söylesin

Erdoğan'ın başbakanlık yıllarında 2007-2011 arası danışmanlık görevini üstlenen Kemal Öztürk, bazı gazete yöneticilerinin "ertesi günün gazete manşetlerini" kendisine gönderdiklerini iddia etmişti. Aynı dönemde genel yayın yönetmenliği yapan gazeteci Murat Yetkin, Öztürk'ün bu ifadelerine "Ben o gazetecilerden değilim. Olanlar söylesin" diyerek yanıt verdi.

Abone ol

DUVAR - Bir dönem başbakanlıkta basın danışmanlığı yapan, daha sonra Anadolu Ajansı’nın genel müdürlüğü görevine gelen Kemal Öztürk, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, 2007-2011 arası, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışmanlık yaptığını söyleyerek "Ama şunu söyleyeyim: Bugün çok bağımsız ve çok özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, o zamanlar gazete yönetiyorlardı. Ve ben istemeden, ertesi günün gazete manşetlerini bana gönderiyorlardı. 'Uygun mudur' diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu" açıklamasını yapmıştı.

Gazeteci Murat Yetkin, son yazısında bu açıklamaları değerlendirdi. Yetkin, "Ben o gazetecilerden değilim. Olanlar söylesin" başlıklı yazısında, "Kemal Öztürk’ün iktidar adına yetki kullandığı dönemlerde ben de medyada yetki kullan isimlerdendim; önce Ankara temsilcisi, sonra Genel Yayın Yönetmeni sıfatıyla. Beni tanıyanlar bu tür ilişkilere girmeyeceğini bilir ama Öztürk’ün zan altında bıraktığı gruba dönem itibarıyla dâhil sayılırım. O halde, madem gazetecilik açısından bu gayrı-ahlaki ilişkiye girenler ortaya çıkmıyor, madem siyasi iktidar adına bu gücü kullanan kişi kim olduklarını açıklamıyor, o halde bu işe girmeyenler girmediklerini açıklayabilir. Eğer manşetlerini, birinci sayfalarını, baskıya girmeden önce, kendi kurumları dışında hükümet yetkililerine, iktidar ya da muhalefet parti yetkililerine gösteren, hatta onay isteyen meslektaşlarımız olmuşsa, ben onlardan değilim. Onlardan olmadım," ifadelerini kullandı.

"Bu işlerin içinde olanların madem ortaya çıkacağı yok, bari olmayanlar çıksın. Olmayanlar söylesin. Ben değildim," diye noktaladığı yazısında Yetkin, "Bir adım öteye geçeyim. Fehmi Koru’nun 17-25 Aralık 2013 tartışması sırasında Fethullah Gülen ile görüşüp mesajını Başbakan Erdoğan’a iletmek üzere Dolmabahçe’ye alındığında, yanlışlıkla girdiği odada sabah tembihi, ya da talimatı için bekleşen gazete, TV, ajans yöneticileri her kimse, onlar arasında da yoktum, olmadım. Ben de sizin kadar merak ediyorum kim olduklarını," diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın