Murat Yetkin: CHP hükümetin Suriye politikasını değiştirmeye çalışıyor

Gazeteci Yetkin, CHP'nin Suriye konferansını anlattı. Yetkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetinin Suriye siyasetinin, 16 Eylül’de Putin ve Ruhani ile yapılan toplantıyla bir dönüm noktasına geldiğini belirtirken Rusya’nın İdlib baskısının Erdoğan’a artık “silahlı muhalefeti” destekleyerek Esad’ı devirmek yoluyla bir çözümün olamayacağını gösterdiğini ifade etti.

Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin kişisel blog'unda CHP'nin 28 Eylül'de İstanbul'da düzenlediği uluslararası Suriye konferansını yazdı. Bu konferansın hükümetin Suriye siyasetinin değişmesi için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Suriye barışı çabalarına 'mütevazı bir katkı' şeklinde tanımlandığını aktaran Yetkin, hükümetin konferanstan rahatsızlık sebeplerini de sıraladı.

CHP’nin hükümeti Suriye siyasetini değiştirmeye zorlama amacının bir parçası olan bu konferansın, zamanlama bakımından Erdoğan’ın sekiz yıllık Suriye siyasetinin artık sonuna gelinirken yapıldığını belirten Yetkin, konferansın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Esad'la temas yok' siyasetini değiştirmeye çağırdığını ifade etti.

YAZININ TAMAMI