Murat Yetkin: Diplomasinin sınırları zorlanıyor

Gazeteci Murat Yetkin, Suriye-Libya ekseninde ülke liderlerinin görüşmelerini ve diplomatik hareketlilikleri yorumladı. Yetkin ayrıca, Erdoğan'ın Libya-Suriye meselesini İstiklal Savaşı'na benzetmesini eleştirdi.

Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin kişisel internet sitesinde yayınladığı yazısında, Türkiye'nin Libya ve Suriye politikalarına değindi ve iki ülkedeki durumun uluslararası politikaya yansımasını, olası senaryoları kaleme aldı.

İdlib'de ölen asker sayısının 16 olduğunu bildiren Murat Yetkin, Libya'da ölen iki askerin adını açıkladıkları iddiasıyla sosyal medya hesapları ele geçirilen gazetecileri de hatırlattı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) bir yetkiliyle konuştuğunu belirten Yetkin, yetkiliden “Türk Silahlı Kuvvetleri personelinden şehit olan yok” cevabı aldığını yazdı.

İdlib toplantısının 5 Mart'ta yapılacağını ifade eden Yetkin, Erdoğan'ın Suriye ve Libya meselelerini İstiklal Savaşı'na benzetmesini de yorumladı. "Cumhurbaşkanı Erdoğan kusura bakmasın ama" diyen Yetkin, bu olayların o savaşla kıyaslanmaması gerektiğini söyledi. Yetkin'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Bu söylemin bir de İstiklal Savaşı’nın anlam ve önemini adeta azaltıcı gibi bir boyutu var. İstiklal Savaşı vatan topraklarını işgal eden yabancı birliklere ve aynı zamanda işgalcilerle işbirliği yapan Osmanlı Sarayına karşı verilmiş bir ölüm kalım mücadelesidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kusura bakmasın ama bugün Suriye ve Libya’da yaşananları, ne kadar ciddi ve önemli olursa olsun, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları önderliğinde verilen ve hem yurdun kurtuluşu, hem de Cumhuriyetin kuruluşunu getiren İstiklal Savaşı’yla denk görmek doğru değildir."

YAZININ TAMAMI