Murat Yetkin yazdı: Türkiye’nin meselesi Muharrem İnce mi?

AK Parti ve MHP'nin, kendi tabanını genişletemedikçe rakibini küçültmeye, CHP ve İyi Parti’nin arasını açmaya çalıştığını belirten gazeteci-yazar Murat Yetkin, "Ama en çok konuşulmasını istemedikleri konu ekonomi, geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, liranın değer kaybı" diye yazdı.

Abone ol

DUVAR - Mevcut politik ve ekonomik ortamda iktidarın sorulmasını istemediği sorular olduğunu belirten gazeteci-yazar Murat Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün CNN Türk'te yaptığı açıklamalara atıf yaparak, "Albayrak’ın liranın değerinin düşmesi önemli değil dediğinde Türkiye’de sanayinin ara mal ithalatına ne kadar bağımlı olduğunu, enerjiden bahsettiğinde acaba petrol ve gazı dövizle alıp almadığımızı da sormak gerekir tabii. Bakan 'iki sene önce de bu fiyattaydı' dediğinde, 7,3’ün en düşük değer olduğunu ayrıca kendisinin Maliye ve Hazine dümenine geçtiği 2018 Temmuz ayında 1 doların 4,8 lira olduğunu sormak gerekirdi. Ama bunları sormamız istenmiyor bu aralar, daha çok Muharrem İnce’nin CHP bombalarıyla ilgilenmemiz tercih ediliyor" diye yazdı.

13 AĞUSTOS'UN ÖNEMİ

Yetkinreport.com'daki "Türkiye’nin meselesi Muharrem İnce mi?" başlıklı yazısında, İnce'nin basın açıklaması yapmak için seçtiği 13 Ağustos'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'ni ilişkin kararını vereceği gün olduğuna da işaret eden Yetkin,  şunları yazdı:

"...AK Parti ve MHP, kendi tabanını genişletemedikçe rakibini küçültmeye CHP ve İyi Parti’nin arasını açmaya çalışıyor. Ama Erdoğan ve Bahçeli’nin ayrı ayrı Meral Akşener’e davetiye çıkarması bile “İnce bombaları” cenahı tarafından zafiyet değil güç gösterisi olarak sunuluyor.

....Ama en çok konuşulmasını istemedikleri konu ekonomi, geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, liranın değer kaybı."

YAZININ TAMAMI