Musa Gökbel, son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün vefat eden eski CHP Muğla Milletvekili Musa Gökbel, Bodrum'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Abone ol

MUĞLA - Muğla siyasetinin önemli simalarından olan ve önceki gün 76 yaşında yaşamını yitiren eski CHP Muğla Milletvekili Musa Gökbel, Bodrum'daki parti binasında düzenlenen törenle uğurlandı.  

1987-1991 yılları arasında milletvekilliği yapan Gökbel için bugün ikindi namazı öncesinde CHP Bodrum İlçe Başkanlığı önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, önemli bir değerlerini kaybettiklerini söyledi. Işın, Gökbel'in Muğla ve Bodrum'a büyük hizmetlerinin olduğunu belirtti.

Daha sonra söz alan Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, “Musa Gökbel, 32 sene sonra bayrağı devraldığım, onun 10’da 1’i kadar başarılı olsam dediğim çok kıymetli bir büyüğümdü. Çok üzgünüz” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise “Bizler, Musa ağabey ile aile dostuyduk. Dede, baba dostumuzdu bizim. Aynı zamanda bizim de siyasete atıldığımız dönemde her zaman rehberliğini ve desteğini görmüştük. Ben de çok üzgünüm, bugün çok büyük bir değeri kaybettik” ifadelerini kullandı.

Gökbel için ikinci tören Bodrum Belediye Meydanı’nda yapıldı. Buradaki törene Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Musa Gökbel’in cenazesi tören mangası tarafından alınarak Bitez Mezarlığı’nda toprağa verildi.