Musk Twitter için bankalardan kredi istiyor: Maaşlar düşürülecek

ABD'li milyarder Elon Musk'ın, kendisine Twitter'ı satın almak için kredi sağlayacak bankalara, maliyetleri kısmak için yöneticilerin maaşlarının düşürüleceğini söylediği öğrenildi.

Abone ol

DUVAR - ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ı satın almak için kendisine kredi sağlamayı kabul eden bankalara, sosyal medya devinin maliyetlerini nasıl düşüreceğini anlattı. Reuters'in haberine göre, konu ile ilgili bilgi sahibi olan üç kişi, Musk'ın yönetim kurulu dahil yönetici kadrosunda olan çalışanların maaşlarını düşüreceği bilgisini verdi.

İsmini vermek istemeyen kaynaklar, Musk'ın bankalara yaptığı açıklamanın, daha çok Twitter için öngördüğü “vizyonu” ortaya koyduğunu, maliyetlerin düşürülmesine ilişkin detaylı bir plan sunmadığını söyledi.

TWEETLERDEN PARA KAZANMA PLANI

Musk, Twitter'ın brüt kar marj oranının rakiplerine oranla çok daha düşük olduğunu söylererek, bu durumun firmanın maliyetlerinin düşürülmesi için çok alan bıraktığını belirtti

Musk'ın bir diğer planı, şirketin önemli bilgi içeren veya internette çok fazla yayılan tweetler üzerinden para kazanması. Musk, bankalara yaptığı açıklamada, Twitter'ın kimliği doğrulanmış kişi veya organizasyonların tweetlerini paylaşan veya alıntı yapan internet sitelerinden ücret talep edebileceğini söyledi.

YENİ CEO BELİRLENDİ 

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Musk Twitter'ın CEO'luk görevini yürütmesi için yeni bir isim belirledi, ancak bu bu kişinin kim olacağı bilgisi verilmedi.

Musk'un bankalardan istediği 13 milyar dolarlık kredi, Twitter'ın 2022 tahmini brüt kazancının yedi katına tekabül ediyor. Bazı bankalar bu durumu çok riskli bulurken, bazıları ise Musk'ın getirmek istediği değişiklikler karşısında Twitter'dan büyük bir çıkış olabileceğini belirtiyor.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN MAAŞINI 'SIFIRLAYACAĞINI' SÖYLEMİŞTİ

Musk, geçen hafta paylaştığı bir tweette, şirketi satın almayı başarırsa yönetim kurulu üyelerinin maaşlarını “sıfırlayacağını” belirtmiş ve bu durumun firmaya yıllık 3 milyar dolarlık bir getirisi olacağını belirtmişti.

Musk, 20 Nisan'da ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonuna (SEC) teslim ettiği bir doküman ile Twitter'ı almak için nasıl bir finansman sağladığını detaylandırmıştı. Anlaşma için belirli fonların Musk’a ait şirketlerdeki hisselerine karşı 12.5 milyar dolarlık marj kredisi vereceği belirtilmişti. Ayrıca Musk'ın Morgan Stanley gibi finans kuruluşlarından 13 milyar dolar kredi çekeceği ve yaklaşık 21 milyar dolar da öz sermaye kullanacağı söylenmişti. (DIŞ HABERLER)