Mustafa Sandal: Hilafet bayrağı açmak laik düzene karşı bir eylemdir

Mustafa Sandal, Filistin'e destek eyleminde "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan kişiye yumruk atan Ege Akersoy'un tutuklanmasına tepki göstererek, "Hilafet bayrağı açmak ciddi bir suç!" dedi.

Abone ol

DUVAR - Sanatçı Mustafa Sandal, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Galata Köprüsü'nde düzenlediği "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" eylemi sonrası Şişhane'de "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk atan Ege Akersoy'un tutuklanmasına tepki gösterdi. 

Sandal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hilafet bayrağı açmak ciddi bir suç! Anayasal düzene karşı çıkan o vatandaş neden gözaltında değil?" diye sordu.

Sandal, "Polisin yanında da açmış o bez parçasını! Hilafet bayrağı açmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik düzenine karşı bir eylemdir. Bu vatandaş, anayasal düzene karşı çıkan bir suç işlemiştir. Neden gözaltında değildir?" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Galata Köprüsü'nde düzenlediği  "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" eylemi sonrası Şişhane'de "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir, yumruklu saldırıya uğradı.

Şüpheli Ege Akersoy bölgede görev yapan trafik polisi tarafından yakalandı. Üniversite öğrencisi Akersoy Karaköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.