Mustafa Sarıgül: NATO’yu göreve davet ediyorum

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, patlamanın meydana geldiği İstiklal Caddesi’nde açıklama yaptı.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, üç gün önce 6 kişinin ölümüne neden olan patlamanın gerçekleştiği İstiklal Caddesi'ni ziyaret etti. Sarıgül, vefat edenlerin anısına karanfil bıraktıktan sonra bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Amerika’nın taziyesini reddetmesini 'son derece anlamlı' bulduğunu söyleyen Sarıgül, "Bütün detaylar ortaya çıkarılmalıdır. Şırnak’tan, Batman’dan, Silopi'den Cizre’den, Mardin’den değil Beyoğlu’ndan bütün ulusuma, bütün demokratik dünyaya şöyle aktarmak istiyorum. Kürt yurttaşlarım ve Türk yurttaşlarım kardeştir. Kalleş olan Amerika’dır. Bütün detaylarını araştırılmasını istiyorum. Teröristlerin Yunanistan’a kaçma girişimlerini üzerinde duruşmasını istiyorum."

‘NATO’YU GÖREVE DAVET EDİYORUM’

“Bütün siyasi parti genel başkanlarını buraya gelmeye ve terörü lanetlemeye davet ediyorum” ifadelerini kullanan Sarıgül, “Bütün televizyonlarda her akşam terörün konuşulması teröre hizmet etmektir. Demokrasi içerisinde her şeyimizi çözmeliyiz. NATO’yu göreve davet ediyorum. Türkiye’de neden terör olayı oluyor? Tam turizmin müthiş bir noktaya geldiği ortamda terör olması son derece anlamlıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)